Anahtar Kelimeler: Maaşlara hacker şoku

Maaşlara ?hacker? şoku!

Maaşlara ?hacker? şoku!

Maaşlara ?hacker? şoku!

Enteresan bir gelişme!

Halk Sağlığı Müdürlüğünde çalışan personelin birçoğu sabah saatlerinden itibaren maaş çekmek üzere gittikleri ATM´lerde şok yaşadılar. Maaşlarında farklı miktarlarda eksiklikle karşılaşan Halk Sağlığı çalışanları, bugünün Cumartesi olması sebebiyle çareyi bankanın müşteri hizmetlerini aramakta ya da polise gitmekte buldular.

MAAŞ ÇEKERKEN FARK ETTİLER

Gazetemizi arayan mağdurların bildirdiğine göre, maaşlarını çekmek üzere maaş aldıkları bankanın farklı yerlerdeki ATM´lerine giden birçok Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanı fark ettikleri eksiklik üzerine önce müşteri hizmetlerini aradılar. Müşteri Hizmetlerinin verdiği bilgiler doğrultusunda 20 TL ile 9 bin TL arasında değişen miktarlarda paranın maaş hesapları üzerinden gasp edildiğini fark eden Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı çalışan işçi, memur, hemşire ve doktorlar hemen durumu İl ve Genel Müdürlüklerine ve polis merkezlerine bildirdiler.

BİRÇOK KİŞİ GASP EDİLDİ

Durumu birbirine bildiren personelden, maaşını kurtarabilenler internet üzerinden başka hesaplarına aktarırken, bir mağdurun iddiasına göre, en son işlemler bankanın Ankara-Mithatpaşa Şubesi üzerinden yapıldı. Durumla ilgili incelemeler devam ederken, ağırlıklı olarak şüpheler Halk Sağlığı Müdürlüğü önünde bulunan, bankaya ait ATM´ye yerleştirilen bir kopyalama cihazıyla hesap kartlarının kopyalanmış olması üzerinde yoğunlaşıyor. Bu yüzden de yalnızca Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanlarının değil farklı vatandaşların da durumdan mağdur olmaları ihtimali büyüyor.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli