Madde bağımlısı gençler yeniden hayata tutunuyor

Madde bağımlısı gençler  yeniden hayata tutunuyor

Madde bağımlısı gençler yeniden hayata tutunuyor

Gençler kurtarılıyor?

Kırıkkale´de madde bağımlısı gençleri topluma kazandırmak için hayata geçirilen "Hayat Boşluk Kabul Etmez Projesi" umut oluyor.

GÜZEL BİR ÇALIŞMA

Proje, 2014 yılında Vali Ali Kolat´ın başkanlığında, Ahiler Kalkınma Ajansı´nın desteği ile İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve MÜSİAD Şubesince hayata geçirildi. İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son zamanlarda madde bağımlılığıyla mücadelede köklü gelişmelere tanık olduklarını söyledi. Kırıkkale olarak bu gelişmeler ışığında bir yıl önce "Hayat Boşluk Kabul Etmez" adlı projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Uzun, madde bağımlısı gençlerle beraber olduklarını ve tıbbi tedavileri tamamlanan bu gençlerle görüşmeler yaptıklarını belirtti. Bu konuda yol kat ettiklerini ve projelerinin duyulduğunu ifade eden Uzun, şöyle konuştu:

BİLGİ VERİLDİ

"Proje kapsamında önceden madde bağımlısı olup bırakan arkadaşları seçtik. Bizimle birlikte çalışmalarını teklif ettik. Bunlara ´adsız narkotikler´ diyoruz. Bu arkadaşlarla bu illeti bırakmak isteyen ve tıbbi tedavileri sona eren gençlerimize ulaştık. Onlarla Sağlık Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğümüzde bir araya geldik. Vali Ali Kolat başkanlığında toplantılar yaptık. Ortak bir noktada buluştuk ve ortak çalışma kültürünü de uygulama fırsatı bulduk."Uzun, İl Sağlık Müdürlüğüne ait bir mekanda "Sağlıklı Yaşamevi" adı altında merkez oluşturduklarını ve gençleri her gün sabah evlerinden alarak bu merkeze getirdiklerini anlattı.

ÇALIŞMA ANLATILDI

Merkezde psikologların bağımlı gençlerle bire bir görüşmeler yaptığını aktaran Uzun, "Müftülük görevlileri ile de milli ve manevi değerler eğitim veriyoruz ve bunun çok faydasını gördük. Sonra da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü antrenörleri gençlerimize yaşam koçluğu yapıyor. Spor faaliyetleri gerçekleştiriyor. Akşam da gençlerimiz yine evlerine bırakılıyor. Evlerde de gençlerin ailelerine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü psikologları tarafından eğitim veriliyor" ifadelerini kullandı.- "Devletin sıcaklığını ve elini onlara uzatıyoruz "Uzun, bir yıl içerisinde 15 gençten 8´inin uyuşturucu illetini bıraktığını belirterek, bunları tespit ettiklerini ve çok güzel geri dönüşümler aldıklarını anlattı. Neticenin iyi ve yüz güldürücü olduğunu dile getiren Uzun, şunları kaydetti: "Bayanlara da bir sınıf açma aşamasındayız.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Bu projeyi Vali Kolat başkanlığında devam ettirme kararı aldık. Ailelerden güzel geri dönüşler oluyor. Bu bizi çok mutlu ediyor. Devletin sıcaklığını ve elini onlara uzatıyoruz. Böyle başarılı bir uygulamanın eşiğindeyiz. Projemiz Sağlık Bakanlığı tarafından da takip ediliyor. Bu uygulamanın iyi bir şekilde tüm Türkiye´ye yayılmasını arzu ediyoruz. Kayseri Valisi Orhan Düzgün´ü de ziyaret ederek projemizi anlattık. Onların da başlayacağı yönünde bilgi geldi. Bu da bizi sevindiriyor. Uzun, madde bağımlılığından kurtulan gençleri İŞKUR, sivil toplum kuruluşları ve esnaflar vasıtasıyla işe başlattıklarını dile getirerek, "Bundan dolayı çok mutlular ve hayata yeniden tutundular. İş sahibi olan gençlerimizden evlenme aşamasına gelenler oldu. Kendilerini bu aşamada da yalnız bırakmıyoruz. İçlerinden umreye gitmek istediklerini söyleyenler de var" dedi.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false