?Mağdur olan da var, durumu kurtarmaya çalışan da!?

?Mağdur  olan da var,  durumu  kurtarmaya  çalışan da!?

?Mağdur olan da var, durumu kurtarmaya çalışan da!?

Baloğlu, FETÖ mağdurlarını dinledi

MHP Kırıkkale İl Başkanı Erdal Baloğlu, hafta sonu gerçekleştirdiği iki günlük toplantı ile FETÖ terör mağdurlarının durumunu analiz etme imkanı bulduklarını söyledi.

ORTADA CİDDİ BİR SORUN VAR

Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale İl Başkanı Erdal Baloğlu, Cumartesi ve Pazar günleri parti il binasında iki günlük çalışma toplantısı ile FETÖ terör mağduru personeli ve yakınlarını dinledi.  Toplantı öncesinde mağdur olanları dinlemek için çağrı yaptıklarını söyleyen ve konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu, toplantının amacını, nelerin gündeme geldiğini, kimlerin ne durumda olduğunu açıkladı. Toplantının amacı konusunda bilgi veren Baloğlu, ?Ortada ciddi bir sorun var. Kurunun yanında yaş da yanıyor gibi.

DİNLEME KARARI ALINDI

Biz MHP il teşkilatı olarak bir karar aldık ve bu durumdan mağdur olanların, gerçek mağdurların elenmesini istedik. Yaptığımız çalışmadan genel merkezimizin haberi var. Bizim gibi bazı illerin de benzer çalışmalar yaptığını öğrendik. Amacımız, gerçek mağdurların yanmamasını sağlamak. Cumartesi ve Pazar günleri yaklaşık 200 civarında kişi geldi. Dinledik, notlar aldık, bazı kendi çapımızda soruşturmalar yaptık ve bunu bir rapor haline getirerek genel merkezimize ilettik? dedi.

RAPOR HAZIRLANDI

Kendilerine gelenler arasında esnaf, memur, öğretmen, polis ve bazı kurumlardaki kişiler olduğunu söyleyen Baloğlu, ?İçlerinde gerçekten mağdur olanlar var. Ama durumu kurtarmaya çalışanlar da yok değil. Biz hepsini dinledik. Sonra sendikalar aracılığıyla durum tesbiti ve yoklama yaptık. Kişilerin durumuna yönelik araştırmalarımız oldu. Bazılarını bu araştırmalar sonucunda eledik. Sonra bir neticeye vararak mağdur olduğuna veya olabileceğine inandığımız kişileri ve durumlarını rapor haline getirerek genel merkezimize sunduk? diye konuştu.

BAZILARI ZORLANIYOR!

Genel merkeze iletilen kişilerin Başbakanlığa da bir rapor halinde iletileceğini söyleyen Baloğlu, ?Durum biraz karışık. Ama iyi analiz etmek gerekiyor her şeyi. Bu insanların içinde gerçekten mağdur olanlar var. Mesela bir bankaya birinin parasını yatırırken adı kayıtlara girenler var ve bunların gerçekten örgütle alakası yok. Ama sürekli sendika değiştiren bazı kişiler de var. Onlar kendilerini aklamakta zorlanıyorlar? dedi.

ŞİRKETLER KAPATILMAMALI

Kırıkkale´deki operasyonlara da kısaca değinen Baloğlu, ?Firmalara, esnaflara ve şirketlere yönelik operasyonlar gerçekleştiriliyor. Burada firma sahibine gerekli işlem yapılabilir ama firma bana göre batırılmalı. Firma kurtarılmalı. Çünkü vergi ve sigorta primi ödeyen işletmeler bunlar. Firmayı batırmamak lazım. Çalışanların tamamı örgüt üyesi demek de doğru olmayabilir. İyi analiz yapmak lazım. Firmaları batırmaya yönelik sürükleme yanlış olur. Firma örgütün elinden alınmalı ve ayakta tutulmalı. Gerekirse kayyım atayıp temiz ve düzgün kişilere satılabilir. Kapatırsanız istihdam açığı artar. Böyle giderse toptancıların mal ve ürün vereceği büyük firma kalmayabilir. Bunlar da dikkate alınmalı? diye konuştu.

ASKERİ BİRLİK AÇIKLAMASI

Kırıkkale´ye Zırhlı Birliklerin gelmesine yönelik talep konusunda da bilgi veren Baloğlu, ?Tabii ki isteriz böyle bir şeyi. Ama Zıhlı Birliklerin buraya gelmesi çok zor. Çünkü çok büyük bir arazi gerekecek. Milli Emlak´ta Kırıkkale adına Zırhlı Birlik için o kadar büyük bir arazi kaydı yok. Belki Mamak Muhabere Okulu gelebilir. Birliklerin Kırıkkale´ye gelmesi için elbette destek oluruz? dedi. Baloğlu ayrıca, bir daha darbe ve benzeri kalkışmalar olmaması için kilit noktalara MHP bürokratları yerleştirilmesi konusundaki bir soruna ise ?Bu konuda samimi olmak gerekirse pozitif ayrımcılık bekliyoruz? dedi. 



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli