Anahtar Kelimeler: Mahkemeden tahliye çıkmadı

Mahkemeden tahliye çıkmadı!

Mahkemeden tahliye çıkmadı!

Mahkemeden tahliye çıkmadı!

Önemli isimlerin duruşması yapıldı!

Kırıkkale´de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, aralarında eski Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Ekrem Gök ve iş adamı Hasan Basri Tonga´nın da yer aldığı 6´sı tutuklu, 11´i firari 31 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

DURUŞMA YAPILDI

Kırıkkale´de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, aralarında eski Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Ekrem Gök ve iş adamı     Hasan Basri     Tonga´nın da yer aldığı 6´sı tutuklu, 11´i firari 31 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü. Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "FETÖ/PDY´ye üye olmak ve örgüt yöneticiliği" suçlamasıyla yargılanan tutuklu sanıklardan Hasan Basri Tonga ve Murat Sinan A. Çorum, Fatih S.     Kırşehir     ve Ladin Y. Sincan´dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

DAVA ERTELENDİ
Tutuksuz sanık Ekrem Gök´ün de aralarında yer aldığı 2´si tutuklu 16 sanık ile avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu. Tutuksuz yargılanan Bekir Ş, savcının mütalaasına katılmadığını belirterek, 17-25     Aralık     sürecinden sonra bu yapıdan ayrıldığı için etkin pişmanlık hükümlerinin bile uygulanmaması gerektiğini savundu. Tutuklu sanıklardan Fatih S. de Zaman gazetesi abonesi olduğunu ancak başkasını abone yapma girişiminde bulunmadığını iddia etti. Mahkeme heyeti, firari 11 sanığın dosyalarının bu davadan tefriki ve tutuklu sanıkların mevcut halinin devamına karar verdi. Duruşma, 20 Nisan´a ertelendi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli