Maraşlıları buluşturan iftar

Maraşlıları buluşturan iftar

Maraşlıları buluşturan iftar

Bir araya geldiler

Kahramanmaraşlılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kırıkkale´de faaliyet gösteren hemşerilerini düzenlediği iftarda buluşturdu.

YALNIZ BIRAKMADILAR

11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı ile birlikte, Kahramanmaraşlılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği geleneksel hale getirdiği iftar programının bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdi. Öğretmen Evi´nde verilen iftar programına;  Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, Maraş Milletvekili İmran Kılıç, Vali Haktankaçmaz´ın babası Abdullah Haktankaçmaz ile çok sayıda davetli katıldı.

DEĞERLERİMİZİ YAŞATIYORUZ

Akşam ezanının okunmasıyla birlikte dualar eşliğinde oruçlar açıldı. Daha sonra konuşma yapan Dernek Başkanı Nuh Baraklı, ?Dernek olarak her zaman hemşerilerimizin yanındayız. Şırnak´ta meydana gelen helikopter kazası bizleri son derece üzdü. İnşallah bir daha böyle acılar yaşamayız. Dernek olarak memleketimizin değerlerini bulunduğumuz her yerde yaşatmaya çalışıyoruz? dedi.

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

Daha sonra konuşma yapan Milletvekili Kılıç, ?Geçen yılki iftar davetine gelememiştik. Birinci iftara gelmiştik. Maraş, Türkiye´nin köşe taşıdır, Maraş Türkiye´nin kalem taşıdır, şiirin başkentidir. TBMM´de memleketimize nasıl yatırımlar yapabiliriz her zaman bunun gayreti içerisindeyiz. Düzenlenen bu iftarda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bürokratlar olarak her zaman hemşerilerimizin yanındayız? şeklinde konuştu.

İLK GÖREVİMİ MARAŞTA YAPTIM

Kaymakamlıkta ilk görevini Kahramanmaraş´ta yaptığını söyleyerek konuşmasına başlayan Vali Haktankaçmaz, ?Kaymakam adayı olarak Kahramanmaraş´ta 1996 yılında göreve başladık. Orada çok güzel dostluklarımız, arkadaşlıklarımız oldu. Hala görüştüğümüz kamu görevlileri, esnaf ve dostlarımız var.?

ÖNEMLİ OLAN BİRLİK VE BERABERLİK

?Maraş´ın benim için şahsen yeri ayrıdır. Hayırlı iftarlar diliyorum, güzel bir akşamda derneğimiz sizleri bir araya getirdi. Ramazanda bir arya gelebilmek, sorunlarını dinlemek biraz gurbette sayılırsınız. Gurbette hemşeriliğin kıymetini bir kez daha bilmiş olursunuz. Daha nice ramazanlarda bir arada olma temennisi diliyorum? dedi. Konuşmaların ardından yapılan dualarla birlikte program sona erdi. 



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false