Anahtar Kelimeler: Mazılıgüney yetki tepkisi

Mazılıgüney´den yetki tepkisi

Mazılıgüney´den yetki tepkisi

Mazılıgüney´den yetki tepkisi

?Hukuki olarak uygun değil!?

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE)´nda memurları temsilen verilecek olan sendikal yetki için Türk Enerji-Sen Kırıkkale Şubesi ve Enerji-Bir-Sen Kırıkkale Şubesi kıyasıya yarış içerisinde. Son günlerde sosyal medyada Enerji-Bir-Sen´in yetkiyi aldığı ile alakalı çıkan haberlerin etik olmadığını dile getiren Türk Enerji-Sen Kırıkkale Şube Başkanı İlker Mazılıgüney, durumun hukuki olarak da uygun olmadığını ifade etti.

SENDİKADAN TEPKİ

?MKE Kurumunda yetkili sendika Enerji-Bir-Sen oldu? şeklinde sosyal medyada çıkan paylaşımlarla ilgili tepkisini ortaya koyan Türk Enerji-Sen Kırıkkale Şube Başkanı İlker Mazılıgüney,  ?MKE Genel Müdürlüğündeki birleştirme tutanakları henüz imzalanmamışken ve sayılara ilişkin belgeler henüz taraflarla ve kamuoyuyla paylaşılmamışken, 13 Mayıs tarihinde yetkiye dair sonuçların açıklanması ve sosyal medyada paylaşılması etik değildir. Bu durum hukuki olarak ta uygun değil. Dün yapılan resmi toplantının sonuçları da (resmi olarak açıklandığında) bu rakamlarla örtüşmesi halinde, henüz taraflarla ve kamuoyuyla paylaşılmamış olan bu rakamların nereden ve ne şekilde elde edildiği konusunda kafalarda büyük soru işaretleri oluşacaktır. Öncelikle şunun bilinmesini isterim ki, yetki bir bayrak yarışıdır. Dün bizde olan yetki, bugün başkalarında olabilir. Fakat bu meselenin bir intikam, bir kin, bir hırs meselesi haline getirilmesi sürekli yüz yüze bakan insanlar arasında gerilime yol açar ki bu asla arzulamayacağımız bir durumdur.?

?ŞAİBE OLMAYACAK MI??

?Öte yandan, Malum-Senlilerin açıklamış olduğu rakamlara göre, tüm baskı ve zorlamalara rağmen iş kolumuza bağlı üç MKE fabrikasında yetki hâlâ Türk Enerji-Sen´dedir. Buna rağmen bizim rakip sendikalı arkadaşlarımıza karşı ne tavrımızda ne de muhabbetimizde en ufak bir değişiklik olmamıştır ve olmayacaktır. Ancak resmi rakamlar açıklanmadan, hatta sonuçlara dair toplantı bile yapılmamışken, rakamları açıklayan arkadaşlar bu rakamları nereden ve kimden aldılar? Bu rakamların resmi rakamlarla örtüşmesi halinde bu kurumların personel birimlerinde çalışan arkadaşlar zan altında değiller midir? Konuya ilişkin yasal haklarımızı saklı tutarak, bu soruların cevaplarını ve yapılanları başta MKE çalışanları olmak üzere tüm kamu çalışanlarının ve kamuoyunun vicdanına teslim ediyoruz? dedi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false