Meraklısına istiridye mantarı

Meraklısına istiridye mantarı

Meraklısına istiridye mantarı

71 kişi belge aldı

İstiridye mantarı yetiştiriciliği, misel üretimi, hastalık ve zararlılardan korunma yolları düzenlenen eğitim Kırıkkaleli yetiştirici adaylarına anlatıldı.

İSTİRİDYE MANTARI ANLATILDI

İstiridye mantarı yetiştiriciliği, misel üretimi, hastalık ve zararlılardan korunma yolları düzenlenen eğitim Kırıkkaleli yetiştirici adaylarına anlatıldı. Düşük üretim maliyetinin yanı sıra lezzetiyle tercih sebebi olan istiridye mantarının Kırıkkale´de yaygınlaştırılması için Ahiler Kalkınma Ajansı destekleri ile hazırlanan proje kapsamında Konya Selçuk Üniversitesi öğretim üyesi Dr. İrfan Özer tarafından yetiştirici adaylarına yönelik eğitim düzenlendi. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlenen eğitimde mantar yetiştiriciliğinde önemli bir faktör olan misel üretiminin nasıl yapıldığı da anlatıldı.

KURS BELGESİ ALDILAR

Kursiyerlerle birlikte misel üretim ve mantar ekim işlemlerine yönelik uygulamalar yapılarak şehirde bulunan yetiştiricilerin işletmelerine teknik gezi yapıldı. Eğitim sonrası katılımcı 71 kişiye kurs katılım belgesi verildi. Uygulamalı eğitim, teorik eğitim ve işletme ziyaretleri içeren proje sonucunda kursiyerlere katılım belgelerini veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz, istiridye mantarı başta olmak üzere mantar çeşitlerine talebin gün geçtikçe arttığını belirterek Kırıkkale çiftçisi için alternatif bir gelir kaynağı olabileceği için bu projenin hazırlandığını vurguladı.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı