Anahtar Kelimeler: Mesleğe adımı attılar

Mesleğe ilk adımı attılar

Mesleğe ilk adımı attılar

Mesleğe ilk adımı attılar

Yemin edip önlük giydiler

Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri yemin törenine katılıp beyaz önlük giyerek mesleğe ilk adımlarını  attılar.

TÖREN DÜZENLENDİ

Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Diş Hekimliği Haftası Kutlama ve  Beyaz Önlük Giyme Töreni düzenledi. Şehit Ahmet Özsoy Konferans Salonu´nda  düzenlenen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Diş Hekimliği Fakültesi  Dekanı Prof. Dr. Ali Erdemir, dekanlar, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri  katıldı. Tören öncesinde Rektör ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Erdemir,  Diş Hekimliği Fakültesine yeni yapılan hasta kabul bankosunun açılışını  yaptılar. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ilk konuşmayı  yapan Diş Hekimliği Fakültesi öğrenci temsilcisi Ömer Alper Eralp, maddi ve  manevi olarak zorlu bir eğitim sürecinden geçtiklerini belirterek bugünlere  ulaşmalarında emeği geçen ailelerine, hocalarına ve üniversite yönetimine  teşekkür etti.

ÖĞRENCİLERE NASİHAT

Programın açılış konuşmasını yapan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali  Erdemir, bilimsel diş hekimliği eğitiminin 22 Kasım 1908 tarihinde başlaması  nedeniyle Diş Hekimleri Günü olarak kabul gördüğünü belirterek ?Bugün hem diş  hekimlerimizin gününü kutlamak hem de mesleğe yeni adım atacak öğrencilerimize  ?mesleğimize hoş geldiniz´ demek amacıyla önlük giyme töreni düzenliyoruz. Bugün  öğrencilerimiz hekimliğin sembolü olan beyaz önlüğü giyecekler. Yüzyıllardır  devam eden bu gelenekte usta isimler çıraklara önlük giydirirler. Sağlık  çalışanlarının mesleki zorlukları olsa da siz hekim adaylarının insan sevgisiyle  bu sevginin üstesinden geleceğinize inanıyorum. Bizim mesleğimiz manevi tatmini  son derece yüksek olan bir meslektir. Bu noktada tüm diş hekimlerinin ve  gelecekteki meslektaşlarımın Diş Hekimliği Gününü kutluyorum ve siz  misafirlerimizi Türkiye´nin en büyük diş hekimliği binasında karşılamaktan onur  duyuyorum. Sadece fiziki olarak değil akademik kadrosu, alt yapısı ve teknik  imkanlarıyla da Türkiye´nin en seçkin diş hekimliği fakültelerinden birisiyiz. Bu binanın yapılmasında, öğretim üyesi kadrosunun oluşturulmasında emeği geçen  başta Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Yıldız ve üniversite yönetimimiz olmak üzere  herkese fakültem adına teşekkür ediyorum? dedi.

?SORUMLULUĞUNUZ BÜYÜK?

Diş hekimliği öğrencilerinin üç yıllık zorlu bir sürecin ardından bugünlere  geldiğini vurgulayan Prof. Dr. Ali Erdemir ?Önümüzdeki iki yıllık süreçte  öğrencilerimizin en iyi şekilde yetişmesi için Kırıkkale Üniversitesi olarak  elimizden geleni yapacağız. Bugün burada yapılan beyaz önlük giyme töreni hekim  olma yolunda atılan ilk adımdır. Özgüvenli bir şekilde kutsal ve saygın bir  şekilde mesleğinize adım atarken giydiğiniz beyaz önlük saflığın, temizliğin,  zorluklarla mücadelenin, umudun ifadesidir. Bu zorlu yolda en vazgeçilmez  desteğiniz insanlara karşı duyacağınız sevginiz olacaktır. Beyaz önlüğünüz  kirlenebilir ama bunun çaresi var. Önemli olan yüreğinizi ve zihninizi  kirletmemenizdir. Unutmayın ki önlükleriniz bir yandan hekim kimliği sunarken  bir yandan da ciddi sorumluluklar getiriyor. Bu insani, vicdani ve ahlaki olarak  öyle bir sorumluluktur ki bunun yükünü taşımanız gerekiyor.

FOTOĞRAF ÇEKİNDİLER

Bugün sizlere  bembeyaz bir önlük hediye ve emanet ediyoruz. Bu önlüğe ömür boyu leke  sürdürmemeye gayret edin? diyerek sözlerini bitirdi.Konuşmanın ardından  2016-2017 yılları Uluslararası Bilimsel Yayın Ödül Töreni yapıldı. Rektörüm, Diş  Hekimliği Fakültesi akademik faaliyet birincisi Prof. Dr. Umut Tekin´e, akademik  faaliyet ikincisi Doç. Dr. Fethi Atıl´a ve akademik faaliyet üçüncüsü Doç. Dr.  Doruk Koçyiğit´e hediye takdim etti. Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr.  Ali Erdemir dönem birincisi öğrencilere ve 2017 ÖYS sonucu en yüksek puanla  fakültemize kayıt yaptıran Sena Nur Değirmenci´ye hediye takdim etti. Programın  devamında öğretim üyeleri tarafından beyaz önlük giydirilen öğrencilerimiz Yrd.  Doç. Dr. Melda Mısırlıoğlu öncülüğünde yemin ederek mesleğe ilk adımlarını  attılar. Çocuklarının bu başarısının haklı gururunu yaşayan ailelerin sevinç  gözyaşları ve gülümsemeleri birbirine karıştı. Program toplu fotoğraf çekimi ve  fuaye alanındaki ikramla sona erdi.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false