Anahtar Kelimeler: Mesleki tanıtım yapıldı

Mesleki tanıtım yapıldı

Mesleki tanıtım yapıldı

Mesleki tanıtım yapıldı

 

Meslekler tanıtıldı

İŞKUR il Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği Meslek Tanıtım Günleri eğitim semineri, Nur Cami Konferans Salonunda yapıldı.

TANITIM KONFERANSI YAPILDI

İş-Kur Müdürlüğü, gençlerin meslek seçimine destek, iş görüşmesine hazırlamak, geleceğin meslekleri, meslek seçiminin önemi ve hayal eğitimi konularında ?İŞKUR´la gelecek senin´ sloganı altında eğitim semineri gerçekleştirdi. Nur Camii Külliyesi konferans salonunda yapılan seminerde, alanında uzman kişiler gençlerin meslek seçimine yönelik önemli bilgi aktardılar.

BAŞARI AÇIKLAMASI

Programın açılış konuşmasını yapan Müdür Arif Ay, ?Bilgi toplumuna geçiş surecinde bireyin iş bulmada karşılaştığı en büyük engellerden birisi yanlış meslek seçimidir. Gençlerimizin meslek secimi aşamasına geldiklerinde doğru kararı verebilmeleri, yetenek ve becerileri doğrultusunda bilgilendirilmeleri ve yönlendirilmeleri sadece onların değil, toplum olarak hepimizin geleceğini etkileyen en önemli unsurların başında gelmektedir? dedi.

HEDEFLER BELİRLENİYOR

Ay, ?Meslek secimi, bireylerin bütün hayatını etkileyen bir surecin donum noktasıdır. Sorununu çözmek ve hem bireye hem de ailesine destek olmak adına, İŞKUR, işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu birçok meslekte kişilerin meslek edinmelerine, var olan mesleklerinde gelişmelerine ve işi işbaşında öğrenmelerine destek olmaktadır? ifadesinde bulundu.

ONLARA DESTEK OLUYORUZ

Müdür Ay, konuşmasına şöyle devam etti; ?İŞKUR´da görev yapan yaklaşık 4.000 İş ve Meslek Danışmanımızla birlikte, meslek secimi, kariyer planlaması yapmaları konularında gençlerimize etkin bir şekilde yardımcı olmayı hedeflemekteyiz.  İş ve Meslek Danışmanlarımızca, yapılan okul ziyaretlerinde lise son sınıf öğrencilerine iş arama becerileri seminerleri, grup görüşmeleri, yapılarak, gençlerimize meslek seçimi aşamasında destek olunmaktadır. ?

ÇEŞİTLİ SUNUMLAR YAPILDI

Öğrenci, öğretmen, veli ve İş ve Meslek Danışmanı işbirliğinde yürütülmesini önemsediğimiz meslek secimi surecinde her gecen gün gençlerimize desteğimizi artırma yönündeki çalışmalarımız devam edecektir? dedi. Müdür Ay´ın konuşmasının ardından Uzm. Dr. Hasan Işıner, Av. Mehmet Yılmazer, Mimar Musa Karadoğan, Rehber Öğretmen Seyit Hafçı´nın LYS-LGS sunumu ve Ekrem Dayan´ın İş-Kur sunumu ile devam etti



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli