Anahtar Kelimeler: Meydan onlara kaldı

Meydan onlara kaldı!

Meydan onlara kaldı!

Meydan onlara kaldı!

Her akşam meydandalar!

Bizim gençler onlar için

Şehit oluyor, onlar top oynuyor!

Kırıkkale´de özellikle Suriyeli mültecilerin rahat tavırları hem dikkat çekiyor hem de tepki. Mültecilerin gençleri her akşam meydanda takım kurup top oynuyorlar.

KEYİF LERİNE DİYECEK YOK!

Kırıkkale´de mültecilere, özellikle de Suriyeli sığınmacılara tepki büyük. Tepkilerin her geçen gün arttığı da gözleniyor. Bizim gençler onlar için onların memleketinde şehit olurken, Suriyeli gençlerin ise şık giyinip caddelerde gezdikleri ve akşamları da takım kurarak Cumhuriyet Meydanı´nda futbol oynadıkları gözleniyor.

VATANDAŞ TEPKİLİ

Suriyeli mültecilerin bu durumuna hemen herkes tepkili. Duruma tepki gösteren bir çok kişi, ?Bizim gençler onlar için onların memleketinde şehit olurken, onlar ise şık kıyafetler giyerek caddelerde geziyor, kız tavlamaya çalışıyor ve meydanda takım kurarak her akşam futbol oynuyorlar. Bu bizim ağrımıza gidiyor. Buna engel olunmalı? diyorlar.

GERİLİM YAŞANIYOR!

Son derece rahat tavırları ile dikkat çeken ve vatanlarını terk edip gurbette olmalarına rağmen hiçbir sıkıntı yaşamadıkları gözlenen Suriyeli mültecilere yönelik tepkiler artarken, meydanda büyük bir gerilim yaşanmasından da endişe duyuluyor. Emniyet´in adeta burnunun dibinde yaşanan bu duruma engel olunması isteniyor.



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli