Mezun oldukları okulun öğrencilerine burs veriyorlar

Mezun oldukları okulun  öğrencilerine burs veriyorlar

Mezun oldukları okulun öğrencilerine burs veriyorlar

Güzel bir haber

 

 

Kırıkkale Anadolu Lisesi Mezunları Derneği (KALMED) 2003 yılında temelleri atılan ve 3 Mart 2005 tarihinden itibaren tüzel kişilik olarak ilde faaliyet gösteren bir eğitim ve gençlik derneğidir.

 

TEŞVİK EDEN ÇALIŞMA

KALMED, eski ismiyle Kırıkkale Anadolu Lisesi güncel ismiyle ise Şehit Nebi Gündoğan Anadolu Lisesi´nin öğrencileri, mezunları ve eğitimcileri arasındaki dayanışma ve iletişimi sağlamak amacıyla kurulmuş olup Temmuz 2017´de yapılan tüzük değişikliği ile kapsamını Kırıkkale ilinin tamamı olarak genişletmiştir. KALMED´in başlıca amaçları; Kırıkkale´de eğitim görmüş, eğitim kadrolarında yer almış ve lise veya üniversite eğitimlerine devam eden kişiler arasında iletişim ve dayanışmayı teşvik etmek ve sağlamak; lise veya üniversite öğrenimine devam eden öğrencilerin moral, motivasyon, kişisel ve mesleki gelişmesine katkıda bulunmak; imkanları ölçüsünde ihtiyaç sahibi öğrencilere maddi katkıda bulunmak; Kırıkkale ilinde şehir kültürü ve dayanışmanın gelişmesine katkıda bulunmak ve çeşitli sosyal aktiviteler gerçekleştirerek il düzeyinde eğitimin ve sosyal değerlerin gelişimi teşvik etmektir.

 

HİZMET SUNULMAK

Dernek ?Hürriyet Caddesi Delice İş Merkezi Kat:4 No:6/44 adresinde mukim olup faaliyetlerini Facebook üzerinden ?KALMED YK´ sayfası aracılığı ile duyurmaktadır. Dernek Başkanlığını A.B Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajans Uzmanı Sn. Yunus Duman (2008 mezunu) yapmaktadır. Dernek, kurulduğu tarihten itibaren gelenekleşen iftar yemeği, Mantı günü, Şehit Nebi Gündoğan Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik kariyer günleri ve sınıf ziyaretleri, piknikler, tiyatro buluşmaları vb. etkinliklerle sıkça bir araya gelmekte ve okullara giyecek yardımı, kırtasiye yardımı, kütüphane kurma gibi kampanyalar da düzenlemektedir. Derneğin, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik Burs hizmeti her yıl olduğu gibi bu yıl da devam etmekte ve bu kapsamda kurulduğu günden bu yana onlarca ihtiyacı olan öğrenciye destek olmuştur. Dernek ayrıca, proje alanında da deneyimli olup hâlihazırda İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı tarafından hibe tahsis edilmiş olan ?Şehre Vefa´ projesini Kırıkkale ilinde yürütmektedir. Bu proje kapsamında şehrimizdeki lise öğrencilerine seminerler vasıtasıyla en doğru kariyer seçimi konusunda rehberlik ve destek hizmeti sunulmak hedeflenmektedir. Ayrıca, proje kapsamında Ağustos ayı içerisinde İl Halk Kütüphanesi ev sahipliğinde bir ?Yasama Süreci ve Savunuculuk´ semineri gerçekleştirilmiştir.

 

EKSTRA KONTENJAN

KALMED derneğimizin de adını taşıdığı Kırıkkale Anadolu Lisesi´nin ismi 2017 yılı başında Şehit Nebi Gündoğan Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiş Ayrıca, Yönetim Kurulu olarak her yıl düzenli olarak ihtiyacı olan öğrencilere tahsis etmeye çalışan denek eğitim burslarımızda Şehit ve Gazilerimizin birinci derece yakınlarına öncelik ve hatta ekstra kontenjan vermeye karar vermiş bulunmaktayız. Eğitim burslarımız için başvuru 9 Ekim 2017 tarihine kadar açık olup başta Şehit ve Gazi yakınları olmak üzere Kırıkkale´de eğitim görmüş ve görmekte olan öğrencilerimize açık olduğunu bildiren Kalmed Yönetim Kurulu adına Dernek Başkanı Yunus Duman açıklamalarda bulundu.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli