MHP´li Demirel: ´Hayır´cılar yeni Anayasayı okumamış´

MHP´li Demirel: ´Hayır´cılar  yeni Anayasayı okumamış´

MHP´li Demirel: ´Hayır´cılar yeni Anayasayı okumamış´

Demirel referandumu anlattı

MHP´li Ruhsar Demirel, MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya´nın ?neden ?evet´ diyorsunuz?? şeklinde yöneltilen soruya cevap veremediğini unutarak, ?hayır´ diyen partilerin genel başkanlarını yeni Anayasayı okumamakla suçladı.

KIRIKKALE´YE GELDİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, Kırıkkale Merkez İlçe Olağan Kongresi´nde yaptığı konuşmada Başkanlık sistemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bir düğün salonunda konuşan Demirel, ´hayır´ diyen parti genel başkanlarını ´yeni Anayasayı okumamakla suçladı. Demirel şu ifadeleri kullandı:"Biz, 16 Nisan´da gidiyoruz, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli´nin önderliğinde ´evet´ diyoruz. Bu anayasa değişikliğiyle ilgili yapılacak 18 madde, Türkiye´de bir çok şeyi düzlüğe çıkartacak.

?TARAFSIZ OLACAK?

Yürütmedeki kafa karışıklıkları, uygulamadaki bazı sıkıntılar bitecek. Bizim ´evet´imize karşı duranların asıl başında bulunan siyasi partinin liderinin bu maddeleri hiç okumadan ´hayır´ dediğini öğrendik. O yüzden bizler Türk milliyetçileri olarak Rabbimin bize ilk emri olan ´oku´dan yola çıkarak 18 maddeyi hepimiz okuduk. Bu 18 maddede, genç kardeşlerimize seçilme hakkını getiren bu değişikliği, TBMM´de milletvekili sayısının artacağını, hukukun bağımsız ve tarafsız olacağını hepimiz biliyoruz."



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false