Milletvekili Kırcalı, Sağlıklı Yaşam Evi´ni ziyaret etti

Milletvekili Kırcalı, Sağlıklı  Yaşam Evi´ni ziyaret etti

Milletvekili Kırcalı, Sağlıklı Yaşam Evi´ni ziyaret etti

AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan "Hayat Boşluk Kabul Etmez" projesinin yürütüldüğü Sağlıklı Yaşam Evi´ni ziyaret etti. Karaca Valiliği´de ziyaret etti.

 

 

ZİYARETTE BULUNDU

AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan "Hayat Boşluk Kabul Etmez" projesinin yürütüldüğü Sağlıklı Yaşam Evi´ni ziyaret etti. Milletvekili Kırcalı, Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz ile de görüştü. İl Sağlık Müdürü Feramiş Ender Güngüneş´i de ziyaret eden Kırcalı, kentte uyuşturucu ile mücadele kapsamında 2014 yılından itibaren devam eden "Hayat Boşluk Kabul Etmez" projesiyle ilgili bilgilendirildi. Kırcalı, ziyaretler ve görüşmeler sonrasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte başlatılan projenin Türkiye geneline uygulanabilecek bir çalışma olduğunu belirtti.

 

ZİYARET BİLGİSİ VERİLDİ

Yurt genelinde uyuşturucuyla mücadelenin büyük önem taşıdığına değinen Kırcalı, şöyle konuştu:  "Bilindiği gibi uyuşturucuyla ilgili 2014 yılında Başbakanlık Genelgesi yayımlandı. Bu genelge kapsamında uyuşturucuyla mücadele yüksek kurulumuzu oluşturduk. Adalet Bakanı, Çevre ve Şehircilik Bakanı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, Gençlik ve Spor Bakanı, Gümrük ve Ticaret Bakanı ile Sağlık Bakanı´ndan oluşan bir kurul. Bu kurulla birlikte Türkiye´de yapılacak olan mücadelenin ne kadar önemli olduğu genel boyutunu da gösterme açısından çok önemli.

 

GÜZEL BİR ÇALIŞMA

Kırıkkale´de bu konuda çok güzel bir çalışma başlatılmış durumda. Buradaki arkadaşlarımızı görüyoruz hepsi pırıl pırıl. Onlar yaşamış oldukları zorlukları ve yaşamış oldukları kötülükleri bizimle paylaştılar ve şu anda hepsinin iradesi bundan kurtulma yönünde. Çoğu da kurtulmuş durumdalar. Kırıkkale´de yapılmış olan bu çalışmanın diğer illere örnek olmasını temenni ediyoruz. Zaten onun için buradayız. Buradaki uygulanan bu çalışmayı yerinde görmek için bir ziyaret gerçekleştirdik."

 

GÜNGÜNEŞ ANLATTI

Güngüneş ise 2014 yılından bu yana 985 aile ve bireyle görüşüldüğünü, 507´sinin yatarak, 368 gencin ise ayaktan tedavi olmaya ikna ettiklerini belirterek müdürlük binasında hizmete giren madde bağımlısı gençlerin tedavilerine katkı sağlayacak "Sağlıklı Yaşam Evi" oluşturduklarını söyledi. Karaca bu ziyaret öncesinde beraberindeki heyetle Valiliği de ziyaret etti. 



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false