Anahtar Kelimeler: Milli mücadele destanı

?Milli mücadele destanı?

?Milli mücadele destanı?

?Milli mücadele destanı?

Vali´den 18 Mart mesajı

Kırıkkale Valisi Dr.M.İlker Haktankaçmaz, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 102. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

EN KUTSAL EMANET

Vali Haktankaçmaz´ın mesajı şöyle; ?Çanakkale Zaferi, tarih boyunca bağımsızlık, hürriyet ve vatan sevgisi uğruna savaşmaktan çekinmeyen Türk Milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesi; tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği milli mücadelenin destanıdır. Kurtuluş Savaşı´nın kazanılmasına zemin hazırlayan ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti´nin de temellerinin atıldığı bu şanlı zafer, Türk Milletinin bağımsızlık yolunda fedakârlığının, inancı uğrunda şehadet kararlılığının kanıtıdır. Verdiğimiz 250 bin şehidin ulvi kanlarıyla çizilen tarihimizin en yüce şeref ve gurur tablolarından birisi olan Çanakkale Zaferi, alınması gereken derslerle doludur. Ecdadımızın canları pahasına koruduğu bu vatan, bize bırakılmış bir miras değil, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartarak gelecek nesillere aktarılacak en kutsal emanettir.

ŞÜKRANLARIMI SUINUYORUM

Bugün huzur ve güven içerisinde yaşadığımız bu topraklarda bizlere düşen görev, her türlü hile ve tuzağa rağmen kardeşçe bir ve beraber yaşama arzumuzu, vatanımızı ve bağımsızlığımızı bir asır önceki aynı kararlı irade ile korumaktır. Büyük Türk Milleti, Çanakkale´de yedi düvele karşı gösterdiği kahramanlığın bir örneğini, 15 Temmuz gecesi düzenlenen hain darbe girişimine karşı verdiği mücadele ile bir kez daha göstermiş ve bu vatanın bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi´nin 102. yıldönümünde gösterdikleri eşsiz mücadelenin bilinciyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ebediyete göç eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.?



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli