?Milli ve manevi değerlere sahip bireyler yetiştirilmeli?

?Milli ve manevi değerlere  sahip bireyler yetiştirilmeli?

?Milli ve manevi değerlere sahip bireyler yetiştirilmeli?

Toplantı yapıldı

İmam Hatip öğrencilerinin niteliklerinin geliştirilmesi Dinî ve milli değerlere bağlı ve bilinç sahibi gençler yetiştirmek amacıyla oluşturulan İmam-Hatip okulları Platformu Kırıkkale İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.

GENİŞ KATILIMLI TOPLANTI

Toplantıda konuşan Vali Haktankaçmaz ?Vatanına, milletine, dinine bağlı hayırlı bir evlat yetiştirmek her vatandaşın arzusudur. Bu çalışmada öğrenciler ve veliler birebir çalışılması gerekiyor. O bakımdan biraz daha işin artık alandaki yansımalarına ağırlık verilmesi gerekiyor? diye konuştu. Kırıkkale İmam Hatip Okulları Platformu toplantısı Şehit Musa Saydam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapıldı. Toplantıya Kırıkkale Valisi Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, Kırıkkale İslami İlimler Fakültesi Dekanı ve İmam Hatip Platformu Başkanı Prof. Dr. Eyüp Baş, Milli Eğitim İl Müdürü İsmail Çetin, İl Müftüsü Şahin Yıldırım, platform üyesi STK´lar ve okul yöneticileri katıldı. Araştırma görevlisi Mustafa Murat Batman´ın Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda çalışmalar ve hazırlanan projeyle ilgili sunumlar yapıldı. İslami İlimler Fakültesinden Yrd. Doç. Dr. Muhammet Güngör İmam Hatip Öğrencilerinin Niteliklerinin Geliştirilmesi, bana rehber ol sunumunu yaptı. Bana Rehber ol çalışmasıyla ilgili bilgiler veren Güngör ?Dinî ve milli değerlere bağlı ve bilinç sahibi, Kökleri tarihe dayanan, gövdesi gününe, dalları geleceğe uzanan, Akademik alt yapısı yeterli, Soran ve sorgulayan, Gelişime ve değişime açık, Toplumsal sorunlara duyarlı olup çözüm odaklı düşünen, İmam Hatip gençlerinin yetiştirilmesi ve bu gençlerin misyon ve vizyon sahibi olarak birikimlerini yüksek öğrenime taşıyıp daha da ileri gitmeleri amaçtır? sözlerine yer verdi.

NİTELİĞİN ARTIRMA ÇALIŞMASI

Toplantının amacı hakkında açıklamalarda bulunan Kırıkkale İslami İlimler Fakültesi Dekanı ve İmam Hatip Platformu Başkanı Prof. Dr. Eyüp Baş ?Platformu milli ve manevi değerlere sahip insan yetiştirmek amacıyla kurulmuş STK´lardan oluşmaktadır. Platformun amacı başta imam hatip okulları olmak üzere temel eğitim orta öğretim, imam hatip okulları ve üniversitelerde eğitim gören çocukların milli ve manevi değerlere sahip olarak yetişmelerini sağlamak. Bu toplantıda da İmam Hatip okulları öğrencileri için neler yapabiliriz? Sorusunun cevabı için yaptığımız hazırlıkları paylaşacağız. Türkiye genelinde yapılan toplantılardan aynı sonuçlar çıkıyor. Nicelik anlamda ciddi bir imkana seviyeye ulaşmış durumdayız, ancak nitelik anlamında bunu söyleyemeyiz. Bu konuda Kırıkkale olarak biz neler yapabiliriz diye hazırlıklarda bulunduk. Bir sonraki toplantıda da ilçeler özelinde ve ek olarak yapacağımız çalışmaları değerlendireceğiz? ifadesini kullandı.

BİRE BİR ÇALIŞMA YAPILMALI

İmam Hatip Okulları Platformu toplantısına katılarak değerlendirmelerde bulunan Kırıkkale Valisi Dr. M.İlker Haktankaçmaz, hazırlıkların yerinde olduğunu, çalışmaların belli bir takvime bağlanmasının da iyi bir gelişme olduğunu söyledi. Vali Haktankaçmaz ?Platformun genel amacına baktığımız zaman platformun iki amacı var. Birincisi okuldaki öğrenci sayısını, niceliğini artırmak. İkinci ayağında ise İmam Hatip Okulları dışındaki okullarda okuyan öğrencilerimizin seçmeli derslerde din derslerini almalarını teşvik etmek. Bu konuyla birinci derecede ilgili olanların dışında her veli, her anne baba örnek bir çocuk, vatanına, milletine, dinine bağlı hayırlı bir evlat yetiştirmek amacındadır. Görüşü ne olursa olsun bu ülkenin hiçbir ferdi kamil bir insan, iyi bir insan, dürüst bir insan nasıl olmalı dediğimizde bu çalışmada hedeflenen özelliklere itiraz etmez. Bu çalışmanın hedefe ulaşması platform üyeleri, okul müdürlerinin, STK ve velilerle birebir çalışabilmesiyle mümkün. Bu çalışmada öğrenciler ve veliler birebir çalışılması gerekiyor. O bakımdan biraz daha işin artık alandaki yansımalarına ağırlık verilmesi gerekiyor. İnşallah Kırıkkale´de de bu programlar çerçevesinde yapılacak çalışmalarda bugüne kadar elde edilen başarıyı çok daha ileri götürme fırsatı bulacağız? dedi.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı