Milli bütünlüğün teminatıdır”

 Milli bütünlüğün teminatıdır”

Milli bütünlüğün teminatıdır”

 

Öztürk'ten Çanakkale mesajı

MHP MYK Üyesi ve Kırıkkale Milletvekili Aday Adayı Avukat Halil Öztdürk, Çanakkale Zaferi'nin 100.  yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Öztürk, Çanakkale Zaferi milli bütünlüğümüzün teminatı, dünyaya verilen kutlu bir mesajdır” dedi.

Dünyaya Mehmetçik dersi

18 Mart Çanakkale Zaferinin 100.yıldönümü ve Şehitleri Anma Gününe ilişkin açıklamada bulunan Öztürk, Çanakkale Savaşı, Türk Milletinin birlik ve beraberlik içinde olduğu müddetçe, feragat ve dayanışma duygusuyla, iman ve mücadele ruhuyla her türlü badireyi ve tehlikeyi atlatabilecek azim ve iradeye sahip olduğunun ispatıdır. Çanakkale'yi Çanakkale yapan, çok büyük sayısal üstünlüğe sahip düşmanın, bitmek tükenmek bilmeyen mermilerinin sesi değil, yaralı düşman askerini sırtına alıp onu düşman mevzisine kadar götürerek dünyaya insanlık dersi veren kahraman Mehmetçiktir.

Bağımsızlık tutkusu

Çanakkale'yi Çanakkale yapan, eline kına yakıp cepheye gönderdiği oğluna ya şehit ol, ya gazi” demek suretiyle, vatanın her bir karış toprağını evladının canından üstün tutan Türk analarının fedakârlığıdır. Çanakkale Zaferi, Türk Milletinin tarihin hiçbir döneminde bağımsızlık ve özgürlüğünden taviz vermeyeceğinin bir göstergesi ve kendisine vurulmak istenen esaret zincirinin parçalanıp atılmasıdır. İşte bu gün, milletimizin bağımsızlık tutkusunun destansı sayfalarından birisi olan tarihimizde unutulmaz iz bırakan yüz binleri aşkın şehit ve gazimizin bizlere armağan ettiği Çanakkale Zaferinin 100. yıldönümünü ve Şehitleri Anma Günü”nü büyük bir gururla kutluyoruz.

Ruhları şad olsun

Bu vesileyle, üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, milletimizin varlığının, birliğinin ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri olan başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi ve ayrıca son yıllarda ülkemizi parçalamaya çalışan vatan haini bölücülere karşı mücadele ederken genç yaşta şehit düşen ve gazi olan övgülerin en güzeline layık asker, polis ve tüm güvenlik görevlisi kahramanlarımızı minnet ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad mekânları cennet olsun” dedi.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false