MKEK´den milli piyade tüfeği sevkıyatı

MKEK´den milli piyade tüfeği sevkıyatı

MKEK´den milli piyade tüfeği sevkıyatı

 

Yine sevkiyat yapıldı

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Kırıkkale Silah Fabrikası´nda üretilen ilk milli piyade tüfeği olan MPT-76´nın bu yılki son teslimatı olan 4 bin adedinin, Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilmek üzere sevkıyatı yapıldı.

SEVKİYAT GERÇEKLEŞTİ

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Kırıkkale Silah Fabrikası´nda üretilen ilk milli piyade tüfeği olan MPT-76´nın bu yılki son teslimatı olan 4 bin adedinin, Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilmek üzere sevkıyatı yapıldı. MKEK Genel Müdür Yardımcısı Akif Akgül, MKEK Silah Fabrikası´ndaki törende yaptığı konuşmada, MKEK´in sıradan, hemen geçiştirilecek bir kurum olmadığını söyleyerek, şunları belirtti:

BİLGİ VERİLDİ

"Ben 31 yıldır bu kurumda çalıştım. MKEK´e ve büyüklüğüne inandım. MKEK´i dünyadaki örnekleriyle kıyas edebilirsiniz. Savunma sanayinde çok ciddi gelişmeler var. Bu hepimizin gururu. Yeni bir tank üretilecek, ATAK helikopteri var. Diğer unsurlar, İHA´lar var. Bunların hepsi silah ve mühimmatla etkili oluyor. Bu silah ve mühimmatları yapan da MKEK´tir. MKEK´i zor günlerde görürsünüz ve asıl önemini o zaman anlarsınız. Bu ülke MKEK´in önemini 1974´de Kıbrıs Barış Harekatında gördü. Bir de şimdi görüyor." Silah Fabrikası Müdürü Mehmet Ocakçıoğlu da bugün Türk Silahlı Kuvvetleri için hazırladıkları 20 bin milli piyade tüfeği siparişinin son 4 bininin teslimatını yaptıklarını aktardı.

4 TIR YOLA ÇIKTI

MKEK işçilerinin el emeği göz nuru olan silahların dün Afrin´de, bugün de Münbiç´te görev yaptığını anlatan Ocakçıoğlu, şöyle dedi: "Silah fabrikası, üzerine düşen görevi layıkıyla yapmış durumda. Silahları zamanında teslim etmek ve en güzel şekilde yapmak bizim görevimizdir. Bundan sonra askerimizin elinde bulunan G-3´lerin yerine MPT-76 ve MPT-55 silahlarımız geçecek. Bunun için ilk etapta 200 bin sipariş gelecek. Bu 200 bin silahın yüzde 80-90´ının fabrikamızda yapılacağından eminim. Genel Müdürlük tarafından silah fabrikasına üretim birinciliği plaketi verilmiştir. Bu, işçilerimizin sayesinde olmuştur. 20 bin siparişin son teslimatı olan 4 bin silahı bugün teslim ediyoruz. 2019 için 33 bin milli piyade tüfeği siparişi var. Dün de 500 MPT-55 teslim ettik. 38 bin de bu yıl içerisinde teslim edeceğiz." Konuşmaların ardından 4 tır dolusu MPT-76, Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilmek üzere yola çıkarıldı.

 



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false