Anahtar Kelimeler: Muhasebecilik gönül işidir

Muhasebecilik gönül işidir

Muhasebecilik gönül işidir

Muhasebecilik gönül işidir

Vali´yi ziyaret ettiler

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale´de de 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan ?Muhasebeciler Haftası´ nedeniyle bir dizi etkinlikler düzenlendi.

ÇELENK BIRAKTILAR

Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ferman Aldemir ve yönetim kurulu üyeleri,1 -7 Mart tarihleri arasında kutlanan ?Muhasebeciler Haftası´ nedeniyle ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından Cumhuriyet Meydanı´nda bulunan Atatürk anıtına çelenk bıraktılar.  Burada kısa bir konuşma yapan Başkan Aldemir, muhasebecilerin büyük görevler üstlendiğini dile getirdi.

ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİLER

Aldemir ve beraberindeki heyet daha sonra Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Defterdar Veysi Şahin, Kaletepe Vergi Dairesi Müdürü Erhan Özbek. SGK İl Müdürü Veli Karacaköylü ile bir araya geldi.  Muhasebeciliğin mükellef ve devlet arasındaki köprü olduğunu belirten Vali Haktankaçmaz, ?Ekonomiye katkı sağlanması için de önemli çalışmalar gerçekleştiriyor? dedi.

HEP BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ

Ziyaretlerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Aldemir, ?"Muhasebe ve denetim alanında çalışan meslektaşlarımızın yaşadıkları sorunların ortadan kaldırılacağı, kurum ve kuruluşlarımızın camiamızın sorunlarına daha da duyarlı olacağı bir yıl olması dileğiyle, meslektaşlarımızın Muhasebe Haftası´nı kutlarım? ifadesinde bulundu.

HER YERDEYİZ

Aldemir, açıklamasının devamında şöyle konuştu; ?Muhasebe ve Mali Müşavirlik hizmetlerini, ülke ekonomisine ve işletmelere kattığı değer bir hayli fazladır. Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler üreten, çalışan ve dinamik bir Türkiye için çalışıyor ülkemiz ve işletmelerimizin gelişimi için çalışan, ekonominin kaydını tutan ve mali danışmanlık yapan, memleketin her köşesinde ve ilimizde hizmet sunan bir meslek oluşturduk.?

GÜÇLENMESİNE KATKI SAĞLIYOR

27 Yıl önce yasal statüsüne kavuşan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleği, kurumsallaşma sürecini tamamlayarak, ülkemizin iktisadi hayatının vazgeçilmez bir kurumu haline gelmiştir. Kaliteli hizmet sunarak, güvenilir işletme danışmanlığı vizyonumuzla ülkemize ve işletmelerimize hizmet ediyoruz.Toplumsal sorumluluğumuzun bir gereği olarak çağdaş dünyadaki ekonomi ve iş dünyasıyla ilgili gelişmeleri izliyor; yapıcı görüş ve düşüncelerimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz. Hazırladığımız raporlarda, bir paydaş olarak ekonomimizin daha güçlü gelişmesine ve iş dünyasının küresel dünya ile yerini güçlendirmesine katkı sunuyoruz.?

SORUNLAR VAR

Beyanname imzalatma zorunluluğu kapsamı dışında bırakılan mükelleflerin beyannamelerinin de imzalatma kapsamına dahil edilmesi, kurumlar arası bilgi paylaşımının yetersizliği ile ilgili sorunların çözümü için ortak bilgi havuzunun oluşturulması, düzelme amacıyla verilen Ba/Bs formları için özel usulsüzlük cezası uygulanmaması. Meslek mensuplarına yüklenen müteselsil sorumluluk hükümlerinin yeniden gözden geçirilmesi.  Mücbir sebep hallerine meslek mensupları ile ilgili düzenleme yapılması. Serbest meslekte uygulanan KDV oranının % 18 den % 8 e indirilmesi veya tevkifat uygulamasının getirilmesi? dedi. 



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false