Mülteci öğrenciler okullarda sorunlu mu?

Mülteci öğrenciler okullarda sorunlu mu?

Mülteci öğrenciler okullarda sorunlu mu?

Okullarda mülteci öğrenci sorunu!

Kırıkkale´de bu yıl okulların açılması ile birlikte bazı okullardaki mülteci öğrencilerin çeşitli sorunlara neden olduğuna yönelik şikayetler artıyor.

PROBLEMLER YAŞANIYOR

Kırıkkale merkezde eğitim gören mülteci öğrencilerin bazı okullarda sorunlara yol açtığına yönelik şikayetler geliyor. Suriyeli, Afganlı ve Iraklı bazı öğrenciler Kırıkkale´de eğitim sistemine dahil edilmiş durumda. Geçen yıl bu öğrencilerle ilgili ufak tefek sorunlar yaşanmıştı. Ancak bu yıl sorunların giderek arttığına dair işaretler geliyor. Mülteci öğrencilerin başta dil problemi olmak üzere, kültürel ve sosyal hayata yönelik katılım zorlukları nedeniyle bir takım problemlerin gün yüzüne çıkmaya başladığı konuşuluyor.

OLAYLAR KAPATILIYOR

Kimi okullarda hırsızlık, sosyal uyumsuzluktan kaynaklanan kavgalar ve hatta ileri bir ifade ile tacize yönelik sorunlar yaşandığı iddia ediliyor. Özellikle erkek mülteci öğrencilerin sorunlara yol açtığı ileri sürülürken, bir çok Türk öğrenci ve veli bu durumlardan şikayetçi. Bazı veliler bu konuda olumsuz gelişmeler yaşandığını ancak okul ve Kırıkkale´nin adının kötüye çıkmaması için bazı olayların bilerek kapatıldığını öne sürüyorlar.

ACİL ÖNLEM ALINMALI

Çok yakın zamanda Emniyet´e intikal etmiş birkaç olay olduğunun da altı çizilirken, bu konunun vahim bir durum olduğu ve acil önlem alınması gerektiği vurgulanıyor. Suriyeli çocuklar için ayrı bir okul düşünülebileceği, ya da ayrı sınıflar oluşturulabileceği belirtiliyor. Uyum sorunu, ahlaki davranış bozuklukları, tacize varan bazı olaylar için çok acil önlemler alınması gerektiği kaydediliyor. Veliler bu konuda il idaresini ve Emniyet yetkililerini uyarıyorlar.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli