Anahtar Kelimeler: Mültecilerle millet geriliyor

Mültecilerle millet geriliyor!

Mültecilerle millet geriliyor!

Mültecilerle millet geriliyor!

Bu iş çığırından çıkıyor!

Kırıkkale´de yaşayan mültecilerle ilgili sorunlar artmaya başladı. Asayiş kayıtlarına giren olay sayısında artış gözleniyor.

KAVGALAR YAŞANIYOR

Kırıkkale´de mülteci sayısının 6 binin üzerinde olduğu önceki gün resmi olarak açıklanmıştı. Kurumlar bir araya gelerek mültecilerin sorunlarını çözmeye yönelik toplantı gerçekleştirdiler. Mülteciler, özellikle de Suriyelilerle ilgili şehirdeki sorunlar giderek artıyor. Suriyelilerin karıştığı asayiş olaylarında gözle görülür bir artış dikkat çekiyor. Zaman zaman esnaflarla ve yaşadıkları bölgedeki mahalle sakinleri ile komşularıyla mültecilerin arasında yaralamaya varan tartışma ve kavgalar çıktığı gözleniyor.

TEPKİ ZATEN  VARDI

Zaten başta Suriyeliler olmak üzere mültecilere yönelik bir gerginlik içinde olan halkın, Türkiye genelinde yaşanan ve haberlere konu olan gerginlikleri görmesi, buna ilave olarak da Suriyelilere TOKİ´den ev verileceği, Türk vatandaşı yapılacağını yönelik çalışma açıklamalarının gerginlikleri artırdığı ileri sürülüyor. Vatanlarını terk etmek zorunda kalmış olmalarına ya da bu durumda bulunmalarına rağmen, sokaklarda çok rahat tavırları ile dikkat çeken özellikle Suriyelilere karşı zaten bir tepki gözleniyordu.

BASINDA ÇIKIYOR

Suriyelilerin zaman zaman esnaflarla tartışmaya girdikleri, mahallelerde de komşuları ve mahalle sakinleri ile sık sık tartışma yaşadıkları söyleniyor. Bu gelişmeler asayiş kayıtlarına sıklıkla girmeye başladı. Kırıkkalelilerin mültecilere karşı tahammülü Türkiye genelinde bir çok yerde olduğu gibi azalmaya başlıyor. Yerel basında da bu konuda haberler çıkmaya başladı. Mülteciler konusunda ciddi önlemler alınması gerektiği vurgulanıyor.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli