Anahtar Kelimeler: Mültecilerle iftar yapıldı

Mültecilerle iftar yapıldı

Mültecilerle iftar yapıldı

Mültecilerle iftar yapıldı

Kardeşlik iftarı…

Kırıkkale Valiliği himayesinde İl Müftülüğü ve Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından Kırıkkale'de yaşayan Suriyeli, Afganistanlı, İranlı, Iraklı, Ürdünlü mültecilere İyilik ve Kardeşlik” iftarı düzenlendi.

İLGİ BÜYÜK OLDU

Düzenlenen iftara Vali Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya ve eşi Aysel Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kaçar, Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Müftüsü Bekir Gerek, Göç İdaresi Müdürü Mesut Erdoğan, davetliler ve mülteciler katıldı. İftar programı Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı, ilahiler seslendirildi.

ALLAH RAZI OLSUN

İftar programında konuşan Suriyeli Daniye: Biz Suriyeliler ülkemizdeki savaştan dolayı vatanımızı terk etmek zorunda kaldık. Bize Türkiye Cumhuriyeti ve kıymetli Türk Milleti, şefkatli bir anne gibi sinesini ve kalbini açtı. Biz Asr-ı Saadetteki gibi Muhacir olduk sizlere, sizlerde bize ensar oldunuz. Bizimle ekmeğiniz paylaştınız, ev eşyası temin ettiniz, Türkiye'de kendimizi yabancı hissetmedik. Bizler bu yapılan iyilikleri unutmayacağız. Allah hepinizden razı olsun” ifadelerini kullandı.

TEŞEKKÜR ETTİLER

İftar programında konuşan Iraklı Saad ise Bugün, çeşitli sebeplerden dolayı burada bulunan, ülkeleri farklı Müslümanlarla iftar yapmanın hazzını yaşıyoruz. Allah Müslümanları dinde kardeş kılmıştır. Dolayısıyla hepimiz kardeşiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milleti, bizlere gönüllerinizi ve evlerinizi açtınız. Kardeşlik örneğinin zirvesini yaşattınız, Ekmeğinizi ve şefkatinizi paylaştınız. Bugün bu şehirde yaşarken bizden hiçbir desteğini esirgemeyen, Kırıkkale Valimize ve değerli eşine ve tüm yetkililere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BİRARADA OLALIM İSTEDİK

İftar programında konuşan Vali Ali Kolat, Bu davetimize icabet ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Bu mübarek Ramazan gününde siz Müslüman kardeşlerimizle birarada olarak sizlerin sıkıntılarını, dertlerini az da olsa hafifletmek amacıyla birarada olalım istedik. Şuan askeri, adli, idari yetkililerimiz de buradalar. Bugün Ramazan dolayısıyla çok fazla vakit ayıramayacak olsak da bile bunu siz çok önemli bir adım sayabilirsiniz.”

2 MİLYON MÜLTECİ VAR

Şuan ülkemizde yaklaşık 2 milyon civarında mülteci var. Maalesef insanlar bulundukları ülkelerin şartlarından dolayı göç etmek, başka ülkelere gitmek zorunda kalıyorlar. Ancak bizi en çok üzen husus: İslam aleminde bu tür acıların büyük oranda yaşanmasıdır. Çünkü İslam demek; kurtuluş, selamet, huzur, güven demektir. Ama bakıyoruz ki İslam aleminde daha çok bir huzursuzluk var, daha çok bir güvensizlik var, daha çok bir çatışma var. Bu da hepimizi daha çok üzüyor.”

DESTEK DEVAM EDECEK

İnşallah hepiniz kendi ülkenize huzur ve güven içerisinde tekrar dönersiniz. Ancak şunu da unutmayın; Burada olduğunuz sürece sizlerin geçinme, barınma, iş, sağlık, eğitim anlamında birtakım sıkıntıları oluyor. Biz bu sıkıntıları hafifletmek için tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla, tüm vatandaşlarımızla sizlerin yanındayız. Şunu açık yüreklilikle ifade etmeliyim ki; sizlerdeki en ufak bir sıkıntı, üzüntü, iş sıkıntısı, bizleri de üzer. O yüzden bu tür konularda biz sizlerin yanındayız. Bizler Gerek Göç İdaresi Müdürlüğümüz olarak, gerekse Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz olarak sizlere her türlü maddi ve manevi desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Kırıkkale halkı da bu manada ciddi bir destek veriyor, vermeye devam edecektir.”

SİZLERİN YANINDAYIZ

Katıldığınız için tekrar teşekkür ediyorum. Allah, huzur ve güven içerisinde kendi ülkelerimizde Ramazanlar ve Bayramlar geçirmeyi nasip etsin. Burada olduğunuz sürece de sıkıntı ve problemlerinizi bizlerle rahatlıkla paylaşabilirsiniz. Bizler bir Muhacir”, Ensar” ruhuyla sizlerin yanındayız. Ayrıca çocukların eğitimi ve Türkçe öğrenmeleri konusunda projelerimiz var. Sizlere Örneğin Çanakkale gibi yerleşim bölgelerini gezdirmeyi düşünüyoruz.”

TABLO HEDİYE ETTİLER

Ayrıca Sosyal Destek Programları kapsamında, ülkemizin vatandaşlarının almış olduğu yardımlardan sizin de faydalanabilmeniz için Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Hükümeti gerekli tüm çalışmaları yapıyor. Bu güzel iftar programında bizlerle birlikte olduğunuz için teşekkür ediyorum. Gönlümüz sizlere her zaman açıktır. Bizler arkadaşlarımızla sizlere huzurlu ve rahat bir ortamı sağlamak için elimizden gelen herşeyi yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi. Iraklı Mülteciler adına Adil Pakrad, Vali Ali Kolat'a üzerinde Besmele” yazılı bir tablo hediye etti.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false