Anahtar Kelimeler: Natürmort sergisi açtılar

Natürmort sergisi açtılar

Natürmort sergisi açtılar

Natürmort sergisi açtılar

KÜ´de sergi açıldı

Kırıkkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümü öğretim üyeleri Yrd. Doç. Şuayyip Yücel, Yrd. Doç. Dr. Ayşe Güler, Yrd. Doç. Dr. Hüda Sayın Yücel ve Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Gencer tarafından hazırlanan ?Natürmort Sergisi? Üniversite Merkez Kütüphanesi Sanat Galerisi´nde açıldı.

İLGİ YÜKSEK OLDU

Serginin açılışı Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kocamış tarafından yapıldı. Serginin açılışına üniversitemiz öğretim üyeleri, öğrenciler ve Kırıkkale Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri de yoğun ilgi gösterdi.  Natürmort´un hareketsiz doğa anlamına geldiğini ve bu zamana kadar önemini kaybetmediğini belirten Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşe Güler, ?Natürmortlarda, hareketsiz ve ölü nesnelerin resmini karakalem, füzen, yağlı boya gibi faklı tekniklerle kâğıt, tuval, duvar, deri vb. malzemeler üzerine çok faklı amaçlarla resmedilmiştir.

13 NİSAN´A KADAR AÇIK

Güler, ?Bu sergide izleyiciler Natürmort´un konusunu içeriğinde yer alan koparılmış çiçekler, meyveler, avlanmış hayvanlar, vazo, kitap vb. eşyaların resimlerinin farklı örneklerini görmek için bir fırsat bulmuştur? dedi. Sergide 2014, 2015 ve 2016 yıllarında Resim Atölye dersi kapsamında Natürmort (Ölüdoğa) konu başlığı altında karakalem, suluboya, kuru pastel,  yağlı pastel, füzen ve yağlıboya teknikleriyle yapılan özgün öğrenci çalışmaları sergilendi. Sergi 13 Nisan 2017 tarihine kadar Merkez Kütüphane Sanat Galerisi´nde sanatseverler tarafından görülebilecek. 



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false