Anahtar Kelimeler: bina boşaltılacak

O bina boşaltılacak!

O bina boşaltılacak!

O bina boşaltılacak!

Valilik açıklama yaptı!

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, geçen hafta bir binada doğalgaz sızıntısı nedeniyle yaşanan patlama sonrası hasar tespiti yaptıklarını belirterek, yarından itibaren binanın boşaltılması işlemlerine başlayacaklarını bildirdi.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, geçen hafta bir binada doğalgaz sızıntısı nedeniyle yaşanan patlama sonrası hasar tespiti yaptıklarını belirterek, yarından itibaren binanın boşaltılması işlemlerine başlayacaklarını bildirdi. Haktankaçmaz, kentte 4 katlı binada meydana gelen, 1 kişinin öldüğü, 9 kişinin yaralandığı doğalgaz patlaması nedeniyle mağdur olan vatandaşlarla Valilik Toplantı Salonu´nda bir araya geldi. Haktankaçmaz, burada yaptığı konuşmada, patlamanın ardından ikinci kez bir araya geldiklerini ifade ederek, şöyle konuştu: 

BİNA BOŞALTILACAK
"Perşembe günü sabaha karşı 01.20 sıralarında doğalgaz sızıntısı nedeniyle bir patlama meydana geldi. Patlamanın olduğu binada ve çevredeki binalarda büyük çapta hasar meydana geldi. O geceki tek tesellimiz can kaybının olmayışıydı ancak daha sonra hastanede tedavi altında bulunan 58 yaşındaki Osman Çakır hayatını kaybetti. Allah´tan rahmet diliyorum. Olayın ardından mağdur vatandaşlarımızla irtibat kurarak onlara ev ve maddi imkanlarda bulunduk. Kırıkkale Barosundan zor durumdaki vatandaşlara yardımcı olmaları için ricada bulunduk. Onların da hukuki desteğiyle dün hızlı bir şekilde tespit işlemleri tamamlandı. Binada, eşyalarda ve araçlardaki hasarların tespiti mahkemenin tayin ettiği bilirkişiler aracılığıyla yapıldı. Her şey kayıt altında. Zaten bir kamu davası açılmış durumda. Kamu davasının sonunda kusur varsa, kimdeyse bunlarla ilgili tespiti mahkeme verecek."

NE GEREKİYORSA YAPILACAK
Haktankaçmaz, Kırıkkale Doğal Gaz Dağıtım Pazarlama (KIRGAZ) yetkililerinin de vatandaşların daha fazla mağdur olmamaları için ne gerekiyorsa yapacağını aktardı. İlk toplantıda mağdur vatandaşların taleplerini aldıklarını ve yerine getirdiklerini belirten Haktankaçmaz, şunları kaydetti:  "Konut kredisi kullanan 8 vatandaşımız için de gerekli yazışmaları yaptık. Milletvekillerimiz de sağ olsunlar yakından konuyu takip ediyorlar. Bugün itibarıyla çok ciddi bir sıkıntımız yok. Hasar tespit işlemlerini yaptık. Yarından itibaren binanın boşaltılması işlemlerine başlayacağız. Günde iki haneyi taşıyacağız. Taşıma işlemleri sırasında da itfaiye, AFAD ve KIRGAZ yetkilileri orada olacak. Sıkıntısız şekilde yapmamız gerekiyor. Olayın ardından kurumlar olarak çok hızlı hareket ettik. Büyük geçmiş olsun hepimize." Toplantıya, mağdur vatandaşların yanı sıra İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Uğurlu ile diğer yetkililer de katıldı.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli