Anahtar Kelimeler: DAVA BAŞLADI

O DAVA BAŞLADI!

O DAVA BAŞLADI!

O DAVA BAŞLADI!

 

Çorum´da evlilik hazırlıklarını yapan 17 yaşındaki L.B.´yi kaçıran 5 kişi hakkında, Kırıkkale 2´inci Ağır Ceza Mahkemesi´nde açılan davanın görülmesine başlandı.

KIZ KAÇIRMA OLAYI

Çorum´da evlilik hazırlıklarını yapan 17 yaşındaki L.B.´yi kaçıran 5 kişi hakkında,  Kırıkkale 2´inci Ağır Ceza Mahkemesi´nde açılan davanın görülmesine başlandı. Dünkü duruşmanın ardından  Balıkesir´de yaşayan ağabeylerinin yanına sığınan L.B., ilk duruşmada iki sanığın serbest bırakılmasına tepki gösterdi; suçlulara en ağır cezanın verilmesini istedi. Olay, geçen yıl 30 Temmuz gecesi,  Çorum´un merkeze bağlı İnalözü Köyü Sülükler Mahallesi´nde meydana geldi. Bir ay sonra düğünü olan L.B.´yi, iddiaya göre kapıyı kırarak evine giren Mustafa Y., Mesut Y.,  Fatih Y. ve Adem S. zorla bir otomobile bindirip kaçırdı.

KIRIKKALE´YE GETİRİLMİŞTİ

Ailenin ihbarıyla jandarma, köyün tüm giriş ve çıkışlarını kontrol altına aldı. Ancak kaçırılan L.B. ve şüphelilere ulaşılamadı. Önce Çorumda bir bağ evine ardından Kırıkkale´ye götürülen L.B. tecavüze uğradı. Bir ara kendisini kaçıranlar uyurken fırsatını bulup pencereden kaçan L.B., polise şikayette bulundu. Polis, L.B.´yi kaçıran Mustafa Y., Mesut Y.,  Fatih Y. ve Adem S. ile onlara yardımcı olduğu ileri sürülen polis Battal T. gözaltına alındı. Sorgularından sonra adliyeye sevk edilen 5 sanık tutuklandı.

2 KİŞİ SERBEST KALDI

Sanıklar hakkında fikir ve eylem birliği içinde suç işlemek, çocuğun nitelikli cinsel istismarı, işkence, hürriyeti tahdit, nitelikli ve basit yaralama, konut dokunulmazlığını ihlalden dava açıldı. Her biri için 25 ile 40 yıl arasında hapis cezası istendi.  Kırıkkale 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde dün görülen davanın ilk duruşmasında sanıklar, bu olayın dışında olduklarını, Mesut Y.´nin L.B´yi kaçırdığını, kızın da bu işte gönlü olduğunu iddia etti. Sanıklardan polis memuru Battal T. ile Adem S. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Diğer üç sanığın tutukluluğunun devamına karar verildi.

EN AĞIR CEZA VERİLSİN

Duruşmaya katılan L.B., ve ağabeyleri gece  Balıkesir´e döndü. Mahkemede olayı bir kez daha yaşayan L.B.,  Balıkesir dönüşünde fenalaşıp bayıldı.  Balıkesir Devlet Hastanesi Acil Servisi´ne kaldırılan L.B., tedavinin ardından taburcu edildi. Psikolojik tedavi gördüğünü söyleyen L.B. "Sanıkların hepsi benim hayatımla oynadılar. Beni kaçırıp, tecavüz edenlere yardım eden, yataklık yapan iki kişi ilk duruşmada serbest bırakıldı. Bir insan böyle bir suçtan nasıl serbest kalabilir. Ben buradan hakim ve savcılara sesleniyorum. Onlar çıkıp da sokakta gezmesinler. Serbest bırakılanların da tutuklanmasını ve en ağır cezaya çarptırılmalarını istiyorum" dedi.

KAMUOYUNDAN DESTEK ÇAĞRISI

L.B.´nin ağabeyi Sami B. ise "İlk duruşmada sanıklardan ikisinin serbest kalması bizi üzdü. Biri yatak odasına kadar gidip kardeşimi evden çıkarmış, biri de  Kırıkkale´ye götürmüş. ´Biz adalet istiyoruz, kanuna güveniyoruz´ dedik. Güvenmeye de devam edeceğiz. Ama adalet de yerini bulmalı. Bu konuda yetkililerin, basının, kamuoyunun desteğini bekliyoruz" diye konuştu. Genç kızın diğer ağabeyi Serdar B. de kardeşinin intikam için kaçırıldığını ileri sürerek, "Ben 5 yıl önce sanıklardan Mustafa Y´nin kızıyla kaçarak evlendim. İki çocuğumuz dünyaya geldi. Ama yıllar sonra intikam peşine düştüler. Annemi babamı darp ederek kız kardeşimi kaçırdılar. Şimdi adalet arıyoruz. Sonuna kadar kardeşimin yanındayım" dedi. Olayın ardından eşinin 2 çocuğunu alarak  Çorum´a döndüğünü belirten Serdar B., "Eşim annesinin aradığını, babasının kendisini görmek istediğini söylüyordu. Ben de ´yıllardır aramıyordu, şimdi niye arıyor´ diyordum. Ancak eşim çocukları da aldı gitti. Şimdi boşanma davamız sürüyor. Çocuklarımı da istiyorum. Onları kimseye emanet edemem " diye konuştu.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli