Anahtar Kelimeler: kültürü yaşayacak

Oba kültürü yaşayacak

Oba kültürü yaşayacak

Oba kültürü yaşayacak

Vali´den önemli girişim

 

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer´in göreve başlaması ile birlikte hayata geçirilen projelerde, çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

 

ÖNEMLİ BİR GİRİŞİM

Yürütülen projeleri kısa zaman aralıklarla bizzat takip eden ve incelemelerde bulunan Vali Sezer, bugünde incelemelerini sürdürdü. İlk olarak Balışeyh Kaymakamlığınca yürütülen ? Lavanta Vadisi? proje çalışmalarını inceleyen Vali Sezer, projede gelinen aşamalar hakkında Kaymakam Vekili Mücahit Öztürk´ten bilgi aldı.Daha sonra İl Sağlık Müdürlüğü eski binasının Engelli Gündüz Bakım Merkezi olarak kullanılması amacıyla yapılan tadilat çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Sezer, Engellileri ve engelli yakınlarını farklı bir ortamda buluşturacak, soluk aldıracak Sıcak Yuvam projesinin başlatıldığını ve ailelerin engellilerini gün içerisinde bu merkeze bırakabileceklerini söyledi.

 

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ ALDI

İncelemelerine ? Saklıbahçe OBA ? projesinin uygulanacağı alana yaptığı ziyaretle devam eden Vali Sezer, ? Geleneksel Kültürümüz OBA ile yaşatılacak´ sloganı ile yola çıkılan projenin de Kırıkkale´ye önemli bir katkı sunacağını ifade etti.Günün son ziyaretini Kızılırmak mahallesinde yükselecek olan ŞEHİTLER ANITI çalışmalarının yapıldığı alanı ziyaretle sonlandıran Vali Sezer, burada da yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.Vali Sezer´e incelemelerinde, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Osman Akbaş, Vali Yardımcısı Sait Özkılınç, Yahşihan Kaymakamı Fatih Yılmaz, Balışeyh Kaymakam Vekili Mücahit Öztürk, Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü Hatice Uğurlu´da eşlik etti.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli