Anahtar Kelimeler: Ödülle döndüler

Ödülle döndüler

Ödülle döndüler

Ödülle döndüler

 

Festivale katıldılar

Kırıkkale Üniversitesi Ar-Ge Öğrenci Topluluğu, 20-23 Eylül 2018 tarihlerinde 3. Havalimanında düzenlenen TEKNOFEST´te gerçekleştirilen 2018 TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışmasında mansiyon ödülü kazandı. Ar-Ge Öğrenci Topluluğu bu kez hem uçan hem denizde yüzebilen hem de giden otomobil projesi için çalışmalara başlayacak.

FESTİVALE KATILDILAR
2018 TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması´na Kırıkkale Üniversitesinden 12 öğrenci ve 2 öğretim görevlisi katıldı. Manuel uçuş ve otonom uçuş olarak yük alma ve yük bırakma görevlerinin bulunduğu yarışmada aldığı görevleri başarı ile yerine getirdi ve özellikle otonom uçuştaki başarısı sayesinde mansiyon ödülü kupasını kazanmayı hak kazandı. Mansiyon ödülü, sahadaki diğer takımların değişik kriterlere göre (yenilikçi teknoloji kullanımı, özgün tasarım, takım ruhu, centilmenlik, sportmenlik, yardımseverlik, vb. gibi) oylamaları ile belirlendi.
Kırıkkale Üniversitesinde öğrencilerin yaptığı döner kanatlı ve sabit kanatlı insansız hava aracı uçuş gösterisi programı düzenlendi. Programda katılımcılara İHA´lar tanıtıldı.

TANITIM YAPILDI
Bu yarışmada derece ile dönemleri ve ödül kazanmalarından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, "Bunu sadece burada küçük bir ´drone´ ile kalmaması lazım. İnsansız hava aracı ile kalmaması lazım. Bakanlıkta müsteşarlıkta kapımın arkasında bir resim vardı. Jetgillerin arabasıydı o hem uçuyordu hem yüzüyordu hem de karada gidiyordu. Böyle bir araba sözü verdi hocam inşallah Türkiye´deki ilk portatif havada uçan denizde yüzen karada giden arabayı Türkiye´de inşallah Kırıkkale Üniversitesinin bu değerli gençleri yapacaklar. Onlarda azim var en üst kademede destek var. Üniversite olarak bizde destekliyoruz. İnşallah o hedefi de yakın zamanda gerçekleştirecekler. Ben hepsine tekrar teşekkür ediyorum. Onlarda azim var" diye konuştu.

İHA YAPMAK İSTİYORLAR
Öğretim görevlisi Prof. Dr. Yahya Doğu ise, "Henüz makine mühendisliği birinci sınıf öğrencileri yanıma geldiler ve ´öğrenci topluluğu kurmak istiyoruz´ dediler. Peki, kuralım dedik. Ne yapmak istiyorsunuz diye sorduğumda da ´İHA yapmak istiyoruz´ dediler. Bu enteresan bir teklifti. Daha liseden yeni gelmiş birinci sınıftaki 4-5 tane öğrenci, öğrenci topluluğu kurmak istediğini söylüyor. Ben İHA yapacağım diyor. Olur, dedik kendilerine öğrenci topluluğunu kurdular. Birinci sınıfın sonun da ilk İHA´larını yaptılar ve ilk uçuşunda düştü. Fakat üçüncü yılın sonunda TUBİTAK´ın düzenlediği İHA yarışmalarına katıldılar. Bu yıl da gayet başarılıydılar" dedi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false