Anahtar Kelimeler: Öğrenciler suya dikkat çekti

Öğrenciler suya dikkat çekti

Öğrenciler suya dikkat çekti

Öğrenciler suya dikkat çekti

Suyun önemi anlatıldı

Kırıkkale Mustafa Necati İlkokulu 2. sınıf öğrencileri, suyun insan vücudundaki önemine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla yürüyüş düzenledi.

SU PROGRAMI YAPILDI

Kırıkkale  Mustafa Necati İlkokulu 2. sınıf öğrencileri, suyun insan vücudundaki önemine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla yürüyüş düzenledi. Cumhuriyet Meydanı´nda toplanan öğrenciler, su içmenin önemine dikkat çekmek amacıyla ellerindeki pankartlarla Zafer Caddesi´nde yürüyüş gerçekleştirdi. Okul Müdür Yardımcısı Adem Kaya, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, insan vücudunun su içeriği yaşa ve cinsiyete göre yüzde 42 ile yüzde 71 arasında değiştiğini söyledi. Çocukların vücudunun su oranı yüksekken, yaş ilerledikçe suyun yerini yağ almaya başladığını anlatan Kaya, şöyle konuştu:

SU BİLGİSİ VERİLDİ

"Yetişkin insan vücudunun ortalama yüzde 59´unu su oluşturuyor. Bir yetişkin günde ortalama 10 bardak su kaybediyor ve bu kaybedilen suyun yerine konması gerekiyor. Günlük tüketilen 8-12 bardak su, sıvı ihtiyacımızı karşılıyor. Hem kendimiz hem de çocuklarımız için su içme kültürü kazanmalıyız. Yediğimiz besinlerin sindirimi, emilimi ve hücrelere taşınması, hücrelerin, dokuların organ ve sistemlerin çalışması, metabolizma sonucu oluşan zararlı maddelerin taşınması ve atılması, vücut ısısının denetiminin sağlanması, eklemlerin kayganlığının sağlanması, çeşitli biyokimyasal olayların oluşması suyun sayesinde olmaktadır.  Sabah kalktığınızda ilk yapmanız gereken işlerin başında iki bardak su içmek olmalıdır." Öğrenciler, yürüyüşün ardından vatandaşlara su dağıttı.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli