Öğretmene soruşturma açıldı!

Öğretmene soruşturma açıldı!

Öğretmene soruşturma açıldı!

Haberimiz geniş yankı uyandırdı

Ensar Vakfı başkanıymış!

Trump bile bunu yapmadı!

KIRIKKALE Beşir Atalay İmam Hatip Lisesi´ndeki bir sınıfta Kur´an-ı Kerim okurken öğretmen Hüseyin A.´nın sandalyede uygunsuz bir şekilde oturması ile ilgili haberimiz üzerine Kırıkkale Valililiği soruşturma başlattı.

ENSAR VAKFI ESKİ BAŞKANI

Kırıkkale Beşir Atalay İmam Hatip Lisesi´nde yarı yıl tatilinden önce Kur´an okuduğu sırada din dersi öğretmeni Hüseyin A.´nın oturduğu sandalyeden ayaklarını masanın üzerinde üstü üste atan görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. Ardından o görüntüler sitemizde haber olarak yer aldı. Görüntülerin yerel ve ulasal basında da yer almasıyla öğretmene tepkiler çığ gibi büyüdü.  Kırıkkale´de Ensar Vakfı´nın eski başkanı olduğu ve aynı zamanda İlim Yayma Cemiyeti Mütevelli Heyeti´nde aktif olarak yer aldığı belirtilen Hüseyin A.´nın derste bir öğrencisi tarafından çektiği görüntüler üzerine İl  Milli Eğitim Müdürlüğü hemen harekete geçti.

EMEKLİYE SEVK EDİLDİ

Konuyla ilgili Kırıkkale Valililiği İl Basın ve  Halkla İlişkiler Müdürlüğü´nden yapılan açıklamada öğretmen Hüseyin A.´nın emekliye sevk edildiği belirtildi. Valilik açıklaması şöyle: "İlimiz Beşir Atalay İmam Hatip Lisesi öğretmeni  Hüseyin Aksoy´un, Kur´an-ı Kerim dersi esnasında ayaklarını masanın üzerine uzatarak ders işlediğine ilişkin olarak bazı internet haber sitelerinde yayınlanan haber gereği aşağıdaki açıklamaların yapılması ihtiyacı doğmuştur. Konuya ilişkin olarak Valiliğimizce yapılan araştırmada; adı geçen görevlinin  Beşir Atalay İmam Hatip Lisesi Meslek öğretmeni  Hüseyin Aksoy olduğu anlaşılmış ve 20 Ocak 2017 tarihinde emekliye sevk edilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

YAKIŞMAYAN BİR DURUM

Aynı lisede Din Dersi Öğretmeni olan Hüseyin A., yarıyıl tatilinden önce öğrencilerinin Kur´an okuduğu derste sergilediği hareketler şahit olanların tepkisini çekecek nitelikte. Öğretmen Hüseyin A.´nın,  Kırıkkale Beşir Atalay İmam Hatip Lisesi´nde girdiği derste öğrencisinin okuduğu Kur´an´ı Kerim´i, oturduğu öğretmen masasının üzerine çıkardığı ayaklarını üst üste koyması sosyal medyaya düştü. Olay, bir öğrencinin deste kaydettiği görüntüleri Kırıkkale´deki gazetecilere göndermesiyle ortaya çıktı. Görüntülerle ilgili haber sitemizde yer almıştı.

EMEKLİLİK DİLEKÇESİ VERDİ

Öğretmen Hüseyin A.´nın, iddiaya göre Kırıkkale´de Ensar Vakfı´nın eski başkanı olduğu ve aynı zamanda İlim Yayma Cemiyeti Mütevelli Heyeti´nde aktif olarak yer alıyor. Facebook´ta görüntüler üzerine İl  Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmen Hüseyin A.´nın emekliliği istendi. Olayla ilgili Kırıkkale Valiliği soruşturma açarken, öğretmen Hüseyin A. ise emeklilik dilekçesini verdi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Kırıkkale Valililiği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü´nden yapılana açıklamada, ilgili öğretmenin emekliye sevk edildiği belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Beşir Atalay İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Hüseyin Aksoy´un, Kur´an-ı Kerim dersi esnasında ayaklarını masanın üzerine uzatarak ders işlediğine ilişkin olarak bazı internet haber sitelerinde yayınlanan haber gereği aşağıdaki açıklamaların yapılması ihtiyacı doğmuştur. Konuya ilişkin olarak Valiliğimizce yapılan araştırmada; adı geçen görevlinin  Beşir Atalay İmam Hatip Lisesi Meslek öğretmeni  Hüseyin Aksoy olduğu anlaşılmış ve 20 Ocak 2017 tarihinde emekliye sevk edilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

TRUMP BİLE YAPMAMIŞTI

Öte yandan ABD´nin çiçeği burnunda başkanı Donald Trump´ın da geçtiğimiz günlerde katıldığı bir ziyarette Kur´an-ı Kerim okunduğu sıradaki davranışı dikkat çekmişti. Başkan Trump, Kur´an okunurken yanında bacak-bacak üstüne atmış oturan eşi Melanie Trump´ı gizlice uyarmış, bacaklarını indirmesini sağlamıştı.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false