?OHAL´in uzatılmasını asla kabul etmiyoruz?

?OHAL´in uzatılmasını  asla kabul etmiyoruz?

?OHAL´in uzatılmasını asla kabul etmiyoruz?

Önal tepki gösterdi!

CHP Kırıkkale İl Başkanı Av. Ahmet Önal, ?Ülkemiz on sekiz aydan bu yana OHAL rejimi ile yönetilmektedir. 15 Temmuz 2016´da gerçekleşen hain darbe girişimi ardından 20 Temmuz´da ilan edilen OHAL, milli iradeyi, demokrasiyi, insan haklarını ve özgürlükleri neredeyse bütünüyle kısıtlamıştır? dedi.

OPERASYONA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Önal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ?Darbe ve darbecilerle mücadele bahanesi ile başlayan OHAL, gelinen süreçte iktidar partisinin karşısında duran tüm muhalif kesimlere yönelik bir sindirme operasyonuna dönüşmüştür. AKP iktidarı ilk günden bu yana, darbecilerle mücadele değil, tek adam düzeninin karşısında demokrasiden yana olan kesimlerle mücadele etmektedir. AKP hükümeti, her geçen gün baskının sınırlarını genişletmekte ve toplumun büyük bir kesimini baskı altına alarak, toplumda açtığı çatlakları genişleterek derin çukurlar haline getirmektedir.?

USULSÜZ HAREKET EDİLİYOR

?İktidara gelirken OHAL´i kaldırma vaadiyle yola çıkanlar, bugün OHAL´den beslenen bir rejimini KHK´lar eliyle kuran bir yapı haline gelmiştir. Demokrasiden hızla uzaklaşılırken, OHAL altında gidilen referandum da mühürsüz seçim olarak tarihe geçmiş, milli irade yok sayılmıştır. AKP hükümetinin baskıları tüm kurumları sarmış, parlamenter demokrasiye karşı girişilen harekâtın usulsüzlükleri, Anayasayı yok sayan kararlarla sözde tescil edilmiştir. Türkiye´de Anayasa fiilen lağvedilmiş, hukuk askıya alınmıştır.?

BU DURUMA SON VERİLMELİDİR

?12 Eylül askeri darbesinde bile görülmeyen hukuk dışılıklar, insan hakkı ihlalleri ve özgürlüklerin kısıtlanması bugün Türkiye´nin normali haline getirilmek istenmektedir. OHAL KHK´ları, toplumun üzerinde sallanan bir kılıç olarak, seslerini yükseltmek isteyen tüm kesimlere yönelik bir silah halini almıştır. Anayasayı yok sayan bir anlayış ile KHK´lar yasal kapsamından çıkarılmış, yetki çerçevesini aşmıştır. Kış lastiği ve epilasyon merkezleriyle ilgili düzenlemeler dahi KHK konusu yapılırken, demokratik kitle örgütlerinin, gazetelerin ve dergilerin kapatılması AKP iktidarının övündüğü icraatları olmuştur. KHK´lar hukuku katletmenin bir yolu olarak amansızca kullanılırken, haksızlığa uğratılan yüz binlerce taşeron işçisinin hak arama yolunun kapatılmasının da aracı olmuştur.?



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli