Okul yolundan olimpiyat hedefine

Okul yolundan olimpiyat hedefine

Okul yolundan olimpiyat hedefine

Tokyo hazırlığı?

Balkan Kros Şampiyonası´nda geçen yıl gençler 4000 metrede altın madalya kazanan Semra Karaaslan, Tokyo´da yapılacak 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları´nı hedefliyor.

BİR BAŞARI HİKAYESİ

Ortaokulda 7. sınıfta atletizmle tanışan ve ailesi karşı çıkmasına karşın atletizme devam ederek kısa sürede başarılar elde eden milli sporcu, 2015 Kasım´da Hırvatistan´ın başkenti Zagreb´de yapılan Balkan Kros Şampiyonası´nda gençlerde birinci oldu. Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü bünyesinde yurt içi ve yurt dışında katıldığı yarışmalarda dereceler elde eden Semra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atletizmi ortaokulda beden eğitimi öğretmeni sayesinde sevmeye başladığını belirtti. Yaklaşık 5 yıl önce okulundan kırtasiyeciye koşarken antrenör Yasin Kisek tarafından keşfedilerek atletizme yönlendirilen 18 yaşındaki Semra, bu spora başlamasını şöyle anlattı:

TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

"7. sınıfa giderken öğretmenimiz kırtasiyeden kağıt alıp gelmemi istedi. Ben de koşmaya başladım. Okuldan çıkıp yolun karşısındaki kırtasiyeye geçtiğim sırada Yasin Kisek antrenörüm de oradan arabasıyla geçiyormuş. Beni arabanın içerisinden izlemiş. Kaldırımdan atlayışımı, bacaklarımın uzunluğunu ve açısını, ellerimin pozisyonunu görmüş. Arabadan inerek benim yanıma geldi, ´hangi okulda okuyorsun, spor yapmayı seviyor musun´ diye sordu. Ben de ´evet çok seviyorum´ dedim. Sonra okulumuzun beden eğitimi öğretmeniyle konuşmuş ve ben atletizm sporuna böylece başladım. İlk yarışımda Kırşehir´e gittim 8. oldum. 5 ay sonra da kulüpler birinci kademe yarışlarında Türkiye şampiyonu oldum."

KİMİ ÖRNEK ALIYOR?

Eğitimini Muş Spor Lisesi´nde sürdürdüğünü, Kırıkkale´de kampa girdiklerini anlatan milli sporcu, bu yıl yapılacak 16. Dünya Gençler Şampiyonası ve 2017 Akdeniz Oyunları için hazırlandığını kaydetti. 2020 Olimpiyatları´nda Türkiye´yi temsil etmek istediğini dile getiren Semra, "Hırvatistan´da düzenlenen Balkan Kros Şampiyonası´nda 4000 metrede birinci oldum. Balkan Şampiyonası milli forma altında ilk başarımdı. Orada İstiklal Marşımızı dinlettim. Türk bayrağını yurt dışında dalgalandırmak en büyük hayalimdi bunu gerçekleştirdim. 2020 Olimpiyatları´nda bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum" diye konuştu. Semra Karaaslan, bu yıl büyükler kategorisinde de yarıştığını, 1500 ve 800 metre salon yarışmalarında Türkiye şampiyonu olduğunu, Etiyopyalı orta ve uzun mesafeci Genzebe Dibaba gibi koşmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.

"ÇOK BAŞARILI BİR SPORCU"

Antrenör Ali Dereli de 5 yıldır çalıştıkları Semra Karaaslan´ın önemli başarılar elde ettiğini söyledi. Asıl hedeflerinin olimpiyatlar olduğunu aktaran Dereli, sporcusunun başarıları ve madalya hedefledikleri yarışmalarla ilgili şöyle konuştu:  "Semra ile 5 yıldır çalışıyoruz. Çok başarılı bir sporcu. Semra, 2013 yılında Türkiye Kulüpler Kros Yarışması´nda, 2014 yılında 16 Yaş Altı A Yıldızlar Salon Türkiye Şampiyonası´nda, 2015 yılında 800 metre ve 1500 metre Yıldızlar Türkiye Şampiyonası´nda, 1500 metre Salon Olimpik Baraj Yarışması´nda, bu yıl Büyükler Salon Türkiye Şampiyonası´nda 800 ve 1500 metrede birinci oldu. Büyük organizasyonlara 2014 yılında katılmaya başladı. 2015 yılında Balkan şampiyonu oldu. Şu anda kısa vadede hedefimiz Polonya´da temmuz ayında yapılacak Dünya Gençler Şampiyonası. Daha sonra 2017 yılında Avrupa Gençler Şampiyonası ve Akdeniz Oyunları var. Asıl hedefimiz ise 2020 Olimpiyat Oyunları. Semra inşallah olimpiyat oyunlarında güzel derece alacak."

 



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli