Okullarımız özel güvenliğe emanet

Okullarımız özel güvenliğe emanet

Okullarımız özel güvenliğe emanet

Okullara özel güvenlik

 

 

Şehir merkezindeki okullara alınacak güvenlik personeli için sözlü mülakatlar yapıldı. Kent genelindeki 39 okula alınacak olan 45 güvenlik görevlisinin mülakatı yapıldı. Önümüzdeki günlerde ise kazanan kişilerin açıklanması bekleniyor.

 

45 GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALINACAK

Türkiye´nin tüm illerinde hayata geçirilmesi planlanan Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR), Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyetin ortak düzenlediği ?Huzurlu Okul, Güvenli Eğitim Projesiyle toplum yararına çalışma programı kapsamında şehir merkezlerindeki okullara 45 güvenlik görevlisi alınacak. Bu kapsamda Kırıkkale´deki 39 okula 45 güvenlik görevlisi alınacak. İŞKUR Kırıkkale Müdürlüğü tarafından belirlenen 94 kişinin seçimi için proje ortağı kurumlardan oluşturulan jüri, güvenlik görevlilerini belirlemek için gerekli görüşmeleri yaptı ve alınacak kişilerin listesinin ilerleyen günlerde açıklanması bekliyor.

 

GÜVENLİK ÜST DÜZEYE ÇIKACAK

Alınacak güvenlik görevlileriyle okul çevresinin güvenliğinin daha üst seviyelere çıkarılması ve ailelerin endişelerinin giderilmesi hedefleniyor. Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, okullarda yaşanması muhtemel olan üzücü olayların önüne geçmek, öğrencileri korumak adına böyle bir projenin olduğunu ve bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini söyledi. Öğrencilerin güvenliğinin her şeyden önemli olduğunu belirten Çetin, okul önlerinde Emniyet görevlerinin yanı sıra özel güvenliğin de bu konuda çalışacağını ve öğrencilerin okula girişten çıkışa kadar olası tehlikelerden korunacağını bildirdi.



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli