Okulum evim, evim okulum olacak”

 Okulum evim, evim okulum olacak”

Okulum evim, evim okulum olacak”

Engellilerle bir araya geldiler

Yenimahalle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Evim Okulum, Okulum Evim Projesi” kapsamında Vali Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat, özel eğitime ihtiyaç duyan engelli öğrencilerin aileleriyle öğle yemeğinde biraraya geldi.

PROGRAM DÜZENLENDİ

Düzenlenen programa Vali Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, davetliler, engelli öğrenciler ve aileleri katıldı.  Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki AB Projeleri hakkında bilgiler verirken bu projelerin artarak sürmesi temennisinde bulundu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü ise; projenin yurtiçindeki ortağı olmalarından dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti ve ayrıca Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün spora ve sporcuya yönelik yapmış olduğu projeler hakkında bilgiler verdi.

VALİ BİLGİ VERDİ

Vali Kolat, Böyle bir projeden bahsetmek, böyle güzel bir projeyi sonlandırmak gerçekten bizleri mutlu ediyor. Engelsiz bir yaşam için hepimizin sorumlulukları var. Engelliler konusunda devletimiz ve Hükümetimiz çok güzel düzenlemeler yaptı. Tabi önemli olan bunların uygulanması konusunda da bütün kamu kurumlarımız ile biz elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Bu meyanda, gerek yerel projelerimiz olsun, gerekse AB projelerimiz olsun bizlere ciddi katkılar sağlıyorlar. Bu proje gerçekten de çok güzel bir proje. Hem ülkemizdeki problemleri değerlendirmek, hem de yurt dışında bu yönde yapılan çalışmaları görmek, atacağımız adım açısından son derece önemli. Projenin özellikle ailelere yönelik olması da engellilerimizin daha rahat ve daha huzurlu bir hayat sürdürebilmeleri açısından son derece güzel bir proje. Hepimizin amacı engelli vatandaşlarımızın huzur içerisinde bir hayat sürmelerini sağlamak. Bu anlamda, emeği geçen katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

KALİTEYİ ARTIRACAK

Verilen bilgilerde; projenin yurtdışı ortaklarının Almanya, İsveç ve Belçika olduğu, yurtiçi ortaklarının ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olduğu belirtildi. Projenin 24 katılımcıdan oluştuğu, projenin sayesinde; özel eğitime ihtiyaç duyun engelli bireylere yönelik hizmet veren meslek ve iş eğitim merkezlerinin ülkemizde daha verimli hale gelebilmesi için ailelerin eğitimlere dahil edilerek çocuklarının yetersizlikleri hakkında bilgiye sahip olmaların amaçlandığı ifade edildi. Proje sonunda Avrupa'daki uygulamalar ile edinilen bilgilerin Türkiye'ye yaygınlaştırılması ve hem ailenin hem de özel eğitimde çalışan personelin işbirliğinin eğitimdeki kaliteyi arttırdığının görüleceği dile getirildi.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false