Anahtar Kelimeler: Olay Kırıkkale sıçrayacak

Olay Kırıkkale´ye sıçrayacak!

Olay Kırıkkale´ye sıçrayacak!

Olay Kırıkkale´ye sıçrayacak!

Geniş çaplı soruşturma başlatıldı

Kırıkkaleliler tepkili!

MPT skandalı ile ilgili gelişmeler art arda yaşanıyor. Casusluk olayıyla ilgili durum Kırıkkale´ye sıçrayacak gibi. Kırıkkaleliler duruma tepkili. MKE ve Türk Metal´den henüz bir açıklama olmadı.

OLAY ARAŞTIRILIYOR

Türk kökenli ABD´li bir iş adamına patenti MKEK´e ait olan ve TSK´nın temel saldırı silahı olacak Milli Piyade Tüfeği MPT-76´nın çizim ve üretim planlarını satarken suçüstü yakalanan Kırıkkale Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi´nin bilgileri fabrikadan nasıl çıkardığı soruşturulacak. Tanrıverdi´nin silahların çizim ve planlarını başka kişilere satıp satmadığı da inceleniyor. MKEK Müdürü´nü suçüstü yakalatan iş adamı "100 milyon dolarlık bilgi aldım" demişti.

KIRIKKALE´YE Mİ GELECEK?

Savcılık, Tanrıverdi´nin fabrikadan son derece kozmik olan bu bilgilerin nasıl kurum dışına çıkarıldığını da soruşturmaya dahil edecek. Savcılığın, flash bellek içindeki teknik bilgilerden yola çıkarak tutanak tutacağı ve silah fabrikasındaki bu bilgilerin kurum dışına çıkarılmasıyla ilgili olayda görevini ihmal edenler hakkında soruşturma başlattığı bildirildi. Savcılığın, bu soruşturmayı, suç yerinin Kırıkkale olması nedeniyle Kırıkkale Cumhuriyet Savcılığı´na göndermesi bekleniyor.

HTS´YE İNCELEMESİ

Tanrıverdi´nin, tutuklanmadan önce fabrikada üretimi yapılan silahların çizim ve planlarını başka kişi ya da firmalara satıp satmadığı da araştırılıyor. Savcılık, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı´na yazı yazarak, Tanrıverdi´nin geçmişe dönük HTS kayıtlarını istedi. Bu kapsamda Tanrıverdi´ye tutuklanmadan önce mahkemede sorulan bir soru dikkat çekti. Tanrıverdi´nin, ABD´li işadamından önce de silahları başka bir firmaya da satmış olabileceği iddia edildi.

KIRIKKALELİLER TEPKİLİ

Kırıkkaleliler ?vatan hainliği? saydıkları bu olaya ve müdüre tepkililer. Silahı üreten işçiler ise ayrı bir tepki içindeler. Onlar ?vatan hainliğinin? yanı sıra alın teri ve emeklerinin, göz nuru olarak ürettikleri silahın en yetkili kişi tarafından satılmasına tepki gösteriyorlar. İşçiler ve Kırıkkaleliler ayrıca konuyla ilgili sessiz kalmayı tercih eden MKE yetkililerine ve kurumda yetkili olan Türk Metal Sendikası´na da tepki gösteriyorlar. Çünkü bu iki kurumdan hiçbir açıklama gelmedi. 



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli