Önal gelişmeleri değerlendirdi

Önal gelişmeleri değerlendirdi

Önal gelişmeleri değerlendirdi

?Yıkıma götürmesi kaçınılmaz?

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, dövizin rekor kırarak artışı münasebetiyle açıklamada bulundu. Önal, "Bir an önce üretime ve teknolojiye gerekli desteğin sağlanıp, uluslararası ilişkilerimizde olumlu ve ılımlı bir duruş sergilenmesi gerekmektedir. Aksi halde yıllardır uygulanan basiretsiz politikaların, ülkemizi ekonomik bir yıkıma götürmesi kaçınılmazdır.´´dedi.

AÇIKLAMADA BULUNDU

Önal, "Hükümet dolar kurundaki artışı ciddiye anlamamış gibi gözükmekte ve bunu hafife alacak açıklamalar yapmaktadır. Şu ana kadar yetkili ağızlar soruna ilişkin ne doğru bir tespit yapabilmiş ne de tatmin edici bir çözüm önerisi sunabilmiştir. Döviz kurunun çok kısa bir zaman diliminde bu kadar hızlı artmış olmasının sarsıcı etkileri, iğneden ipliğe, teknolojiden akaryakıta kadar her alanda hayat pahalılığı ve milli gelir kaybı olarak kendini ciddi şekilde hissettirecektir. Kur artışları hem devletin hem de özel sektör kuruluşlarının dövize bağlı borçlarını misliyle arttırmış olmasına rağmen bu gerçeğin farkında olan iktidar sahipleri yıllardır çözüme yönelik hiçbir somut adım atmamıştır.

YIKIMA GÖTÜRÜR

Hükümet her zamanki gibi günü kurtarmaya ve zaman kazanmaya yönelik eylem ve söylemlerine devam etmektedir. Türkiye hem ekonomik hem de dış politika açısından tam bir darboğaza girmiştir. Bunlar birbirlerini besleyen süreçlerdir ve hükümetin yıllardır yürüttüğü basiretsiz, taraflı, dünya gerçeklerinden ve liyakatten uzak bakış açısının bir sonucudur. Türkiye´nin nitelikli ve sağlıklı bir yabancı sermaye girişine acil olarak ihtiyacı vardır. Artık günü kurtarmanın ülke ekonomisine bir faydası olmayacaktır. Bir an önce üretime ve teknolojiye gerekli desteğin sağlanıp, uluslararası ilişkilerimizde olumlu ve ılımlı bir duruş sergilenmesi gerekmektedir. Aksi halde yıllardır uygulanan basiretsiz politikaların, ülkemizi ekonomik bir yıkıma götürmesi kaçınılmazdır.´´dedi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli