Önemli isimler mahkemeye çıktı!

Önemli isimler mahkemeye çıktı!

Önemli isimler mahkemeye çıktı!

İkinci duruşma yapıldı

Kırıkkale´de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, aralarında eski Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök ve iş adamı Hasan Basri Tonga´nın da yer aldığı 22´si tutuklu, 12´si firari 64 sanığın yargılanmasına devam edildi.

64 SANIKLI DAVA

Kırıkkale´de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, aralarında eski  Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök ve iş adamı  Hasan Basri Tonga´nın da yer aldığı 22´si tutuklu, 12´si firari 64 sanığın yargılanmasına devam edildi. Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklardan Fazile Y.  Sincan Kadın Cezaevi´nden, Hasan G. de  Konya´dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. 49 sanık ve avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. Duruşmada, "FETÖ/PDY´ye üye olmak ve örgüt yöneticiliği" suçlamasıyla yargılanan sanıkların ifadeleri ve tanık beyanları alındı.

TANIK DİNLENDİ

Tanık olarak dinlenen Hasan G, muhasebeci olarak dosyada adı geçen sanık Hasan P´nin iş yerinde çalıştığını söyledi. Bu iş yerinde çoğu zaman kapalı kapılar ardında toplantılar yapıldığını anlatan Hasan G, "Toplantıdan sonra paralar toplanırdı. Bu toplanan himmet paralarını iş yerinde özel bir yazılımı olan bilgisayara kayıt yapardım. Böyle toplantılar zaman zaman olurdu." diye konuştu. Tanık olarak dinelen Ersin Z. ise sanıklar Ali Ö. ve Bedirhan Ö´nün iş yerlerine gelerek öğrencilere yardım amacıyla para istediklerini iddia etti.

DURUŞMYA ARA VERİLDİ

Kendilerinin de Allah rızası için bağışta bulunduğunu savunan Ersin Z, "Bir süre sonra bu yapı devletle ters düştüğünde bu paraları vermemeye başladım. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde çalışan sanık Bedirhan Ö, bizim firmamıza ceza kestirmeye başladı. Benzer firmalara aynı işlemden dolayı kesilen cezalar 8 ila 10 bin lirayken bize 80-150 bin lira ceza kestiler. Bu usulsüz cezalardan dolayı da suç duyurusunda bulunduk." Ara verilen duruşmaya yarın devam edilecek.



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli