Anahtar Kelimeler: hayatını örnek almalıyız

?O´nun hayatını örnek almalıyız?

?O´nun hayatını örnek almalıyız?

?O´nun hayatını örnek almalıyız?

 

Peygamber Efendimiz anlatıldı

?İlim sahibi olan insanlardan gerekli ilmi Kırıkkale Üniversitesi tarafından Peygamber Efendimizin hayatını konu olan konferans düzenlendi.  Konuşmacı olarak katılan İl Müftüsü Bekir Gerek, ?Allah hakkında en doğru bilgi kaynağı Kur´an-ı Kerim´dir. Efendimizin hayatını örnek alarak, bu dünyada örnek şekilde yaşamalıyız? dedi.

ÖNEMLİ BİLGİLER VERİLDİ

Kırıkkale Üniversitesi tarafından Yahya Kemal Konferans Salonu´nda Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Ünal tarafından Allah ve Peygamber tasavvuru konulu konferans verildi. Üniversite İslami İlimler Fakültesi ve Kırıkkale İl Müftülüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen konferansa çok sayıda akademisyen, öğrenci ve misafir katıldı. cAçılış konuşmasını yapan Kırıkkale İl Müftüsü Bekir Gerek ?Allah ve Peygamber tasavvuru itikadi ve ameli anlamda çok önemli bir konudur. İnsan ve toplum hayatında inanç her zaman çok önemli olmuştur. Yanlış bir inancın örneği olarak 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimini planlayanların, kendi zihin kodlarında oluşturdukları Allah ve Peygamber tasavvuruyla insanları nasıl aldattıklarını ve yaşattıkları tahribatı çok acı örnekleriyle birlikte yaşadık.?

TOPLUMUMUZDA İLTİFAT EDİLMESİN

Bu çarpık anlayışın benzerlerini Suriye´de, Irak´ta ve dünyanın değişik yerlerinde görmekteyiz. Bu durumdan en başta dinimiz İslam ve Müslümanlar zarar görmektedir. Allah´ı ve Peygamberimizi (sav) doğru anlamalıyız ki kendisini peygamberin üzerinde gören insanlara toplumumuzda iltifat edilmesin? dedi. Kırıkkale İl Müftüsü Bekir Gerek´in konuşmasının ardından konferans veren Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Hakkı Ünal, ?Allah zamandan ve mekândan münezzehtir? dedi.

EN DOĞRU BİLGİ VE TASAVVURU

Ünal, ?İhlas suresi bize Allah inancını ve tasavurunu çok güzel bir şekilde anlatıyor. Allah´ın tek olduğu, yarattıklarına benzemediği, doğurmadığı ve doğurulmadığı İhlas suresinde anlatılıyor. Allah hakkındaki en doğru bilgiyi ve tasavvuru Kuranı Kerim´den almak durumundayız. Allah ile insan arasında iki yönlü bir ilişki vardır: Allah´tan insana doğru ve insandan Allah´a doğru. Birincisine vahiy diyoruz ikincisine ise dua diyoruz.

İTİBAR EDİLMEMELİDİR

Birincisi sadece Allah´ın seçtiği peygamberlere özgüdür. Allah kulları arasından seçtiği insanlara vahyini bildiriyor ve bu vahyin diğer insanlara bildirilmesini istiyor. İkincisi ise ?Dua edin icabet edeyim? ayetinde belirtildiği gibi dua ile oluyor. Eğer insanlar Kuranı Kerim´de anlatılan yaratıcının dışında başka bir şey düşünürlerse bu çok tehlikelidir. Allah´la görüştüğünü, konuştuğunu söyleyenlere itibar edilmemelidir.

CESARETİNDEN BAHSEDİLİR

Rüya ve ilham gibi gizemli şeyler bilgi kaynağı değildir. Hiçbir alim bunu bilgi kaynağı olarak kabul etmemiştir. Ancak peygamber rüyaları bu konuda istisnadır çünkü onlar vahiyle bağlantılıdır. Bizim inandığımız Allah şefkatiyle, merhametiyle ve bütün sıfatlarıyla Kuranı Kerim´de anlatılan Allah´tır. Önümüzde rehber olarak Kuranı Kerim var, Peygamberimiz (sav) ve aklımız var. Eğer bu üç kaynağa uyarsak şarlatanlara itibar etmeyiz. Aklımızı Kullanacağız Ve Dini İlimlerde Uzman Kişilere Danışacağız Kuranı Kerim´in, Peygamberimizi (sav) bize Allah´ın kulu ve Resulü olarak tanıttığını belirten Prof. Dr. İsmail Hakkı Ünal, ?Kuranı Kerim´de Peygamberimizin (sav) fiziki özelliklerinden, yediğinden, içtiğinden bahsedilmez ama ahlakından, edebinden, sabrından, cesaretinden bahsedilir.?

AÇIK HALE GELMEMELİYİZ

Peygamber Efendimizin (sav) yüce ahlakını örnek almalıyız. Bir hadiste Peygamberimiz (sav) ?Hristiyanların Meryem oğlu İsa´ya yaptıkları gibi beni aşırı şekilde övmeyin. Ben ancak Allah´ın kuluyum. Bana Allah´ın kulu ve Resulü deyin? buyuruyor. Peygamberimiz (sav) kendisine özel bir muamele istemedi ve hiçbir zaman kral gibi yaşamadı, sade bir hayat yaşadı. Bizim güvenilir kaynaklarımızda anlatılan Peygamberimiz (sav) bu şekildedir. Dolayısıyla peygamberlere verilmemiş özellikleri bazı insanlara atfederek din açısından kandırılmaya açık hale gelmemeliyiz. Buna izin verirsek vebalden kurtulamayız. Aklımızı kullanacağız ve dini ilimlerde uzman kişilere danışacağız? şeklinde konuştu. Konferans, Prof. Dr. İsmail Hakkı Ünal´ın dinleyicilerin sorularını cevaplamasıyla sona erdi.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false