Orman İşletme ekibine yangın eğitimi verildi

Orman İşletme ekibine yangın eğitimi verildi

Orman İşletme ekibine yangın eğitimi verildi

Kırıkkale Orman İşletme Müdürlüğünde orman yangın eğitimi verildi.

EĞİTİM ÇALIŞMASI YAPILDI

Kırıkkale Orman İşletme Müdürlüğümüzde görev yapan Teknik elemanlar ile yangın işçilerine orman yangınlarına müdahale konusunda pratik bilgiler eğitimi verildi. Eğitime Kırıkkale Orman İşletme Müdürü Alper Çimen eşlik etti. Eğitim çalışmasında kurum personeline uygulamalı bilgiler verildi. Yangına erken müdahalenin önemi anlatılırken, bunun nasıl yapılacağı da gösterildi. Eğitim kapsamında yangında kullanılan ekipmanlar da denetlendi.

ÇİMEN BİLGİLER VERDİ

Eğitim çalışması konusunda bilgi veren Kırıkkale Orman İşletme Müdürü Alper Çimen, ?Eğitim Ankara Bölge Müdürlüğümüz OYM Şube Müdürü Ramazan ÖZTÜRK tarafından uygulamalı olarak verildi. Eğitimde erken müdahalenin öneminden bahsedildi. Yangında kullanılan ekipmanlar denetlendi.  Yangına müdahalede Orman İşletme Müdürlüğümüz personelinin 2019 yılına hazır oldukları görüldü. Yangın sezonun kazasız ve yangınsız geçmesi temennisiyle eğitime son verildi? dedi.

VATANDAŞLARA ÖNEMLİ UYARI

Vatandaşları bazı konularda da uyaran Çimen, ?Sıcak havaların artmasıyla beraber özellikle piknik alanlarındaki vatandaşlarımızın yaktıkları ateşlerini mutlaka kontrollü bir şekilde söndürmeleri ve ekin biçiminden sonra özellikle tarla anızlarını yakmamaları gerekiyor. Anız yakımı, tarla alanı içerisindeki yararlı canlıların telef olmasına yol açıyor. Vatandaşlarımızın bunlara dikkat etmesi gerekiyor. Aksi durumda bunun cezai müeyyidesi de bulunmaktadır? diye konuştu.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli