Anahtar Kelimeler: Örnek çiftçi örnek proje

Örnek çiftçi, örnek proje

Örnek çiftçi, örnek proje

Örnek çiftçi, örnek proje

 

Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz, Balışeyh ilçesinde Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Bireysel Sulama Sistemi Desteği alarak işletmesinde faaliyete geçiren Hasan Erdal´a ait işletmede incelemelerde bulundu.

YEMİ KENDİSİ ÜRETİYOR

Toplam maliyeti 100.000 TL olan projesi ile bireysel sulama sistemleri desteklerine başvuran ve Tamburlu sistem tarla içi sulama sistemi kuran çiftçi Hasan Erdal´a, 50 bin TL destekleme verildi. 40 dekar arazide ikinci ürün olarak slajlık mısır yetiştiren Hasan Erdal´ın arazisinde yapılan incelemede yaklaşık 7 ton dekar verim alacağı öngörülüyor. Daha öncede Kırsal Kalkınma Desteklerinden yararlanarak Damızlık büyükbaş hayvancılık işletmesi kuran Hasan Erdal, işletmesinin kaba yem ihtiyacını yem bitkisi ekilişi yaparak karşılıyor. Bu amaçla arpa ve buğday ekilişleri de yapıp, erken hasatla yem bitkisi olarak kullanıyor. Aynı amaçla anıza direkt ekim metodunu kullanarak slajlık mısır da eken Erdal işletmesinin yem ihtiyacını kendi üretimi ile karşılıyor. Hayvancılık işletmesinden elde etiği süt ile onaylı işletme kuran ve yoğurt ve süt ürünleri de üreten Erdal, her yönü ile modern bir tarım işletmesi tanımını karşılıyor.

İYİ BİR ÖRNEK OLDU

İşletmeyi ziyaret eden ve arazide incelemelerde bulunan Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz, Hasan Erdal´a ait işletmenin tüm çiftçilere örnek teşkil ettiğini vurgulayarak, ?Başta bakanlığımız desteklemeleri olmak üzere, tüm imkanları etkin şekilde değerlendirerek, modern üretim teknolojilerine geçişin sağlanması gerekiyor. İlimizde mümkün olan tüm tarım arazilerini bu şekilde verimli kullanmamız, hem çiftçimize hem ilimize hem de ülkemize kazandıracaktır.? şeklinde konuştu. Desteklemelerden efektif şekilde istifade etmek ve benzeri birçok konuda çiftçiler ile diyalog halinde ve işbirliği içerisinde çalışmayı sürdürmenin faydalarını bu şekilde gördüklerine de değinen İl Müdürü Yılmaz, Kırıkkale tarım ve hayvancılığında gelişim yönündeki ivmelenmeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Balışeyh ilçesindeki incelemelerine işletme ziyaretleri ile devam eden Yılmaz, üreticileri dinledi, yürütülen çalışmalar ve yayımlanan Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar Tebliği ile ilgili bilgi verdi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false