Anahtar Kelimeler: önemli gelişme

OSB´de önemli gelişme

OSB´de önemli gelişme

OSB´de önemli gelişme

Arsa tahsisi sözleşmesi imzalandı

Kırıkkale´nin geleceği ve savunma sanayi yatırımları için önemli yer tutacak olan Silah İhtisas OSB´nin arsa tahsis sözleşmesi imzalandı.

SÖZLEŞME İMZALANDI

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantı ile Silah İhtisas OSB´nin arsa tahsis sözleşmesi imzalandı. Toplantıda arsa tahsisi konusundaki taraflardan temsilciler yer aldı. Vali M. İlker Haktankaçmaz gözetiminde gerçekleştirilen toplantıda OSB´den arsa tahsisi yapan firma yetkilileri, Belediye, TSO ve Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü yetkilileri hazır bulundu. OSB´den arsa tahsisi yapan firmanın en kısa sürede yatırımını gerçekleştireceği bildirildi. Firmanın yatırımı konusunda ileriki zamanlarda detaylı bilgiler verilecek. Yapılan açıklamada, ?Valilik Toplantı Salonunda Silah OSB ilk arsa tahsisi sözleşmesini imzaladık. Firmaya ve Kırıkkalemize hayırlı olmasını diliyoruz? denildi.

İSMİ NETLEŞEN İLK FİRMA

Kırıkkale Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti tarafından bölgede yatırım yapacak firmalar belirlenirken ismi netleşen firmalardan ilkinin bölgede çalışmalarına başlaması için protokol imzaları atıldı. Savunma endüstrisinin pek çok alanında üretim yapmayı planlayan firmanın ilerleyen günlerde kendisine tahsis edilen iki parsellik alanda çalışmalarına başlaması bekleniyor.

TÖREN DÜZENLENDİ

Düzenlenen imza töreninde açıklamalarda bulunan  Kırıkkale Valisi M.  İlker Haktankaçmaz, "Kendileri ilk etapta  Kırıkkale´de kuracakları yaklaşık 40 milyon liralık yatırımla 12 dönümlük bir alanda yaklaşık iki ay içerisinde çalışmaya başlayacaklar. Bizde iki ay içerisinde orada fabrika bloklarının yükseldiğini göreceğiz ve yine ilk etapta 150 kişilik bir istihdam da sunacaklar şehre. Başka ön tahsis kararı aldığımız firmalarda var, onlarında sözleşmelerini peyderpey imzalayacağız. Ben bu ön tahsisin hayırlı bir başlangıç olacağını düşünüyorum. Çok daha güzel bir şekilde devamı gelecektir diye düşünüyorum. Hem Kırıkkalemizin ekonomisi açısından hem de Kırıkkalemizin savunma sanayisi açısından. Yerli savunma sanayinin geliştirilmesi hedefi açısından çok faydalı olacağını düşünüyorum" dedi.

"GURURLU VE ONURLUYUZ"

10 yıllık ön ördükleri 100 milyon Türk liralık yatırımı gerçekleştirmenin gururunu ve onurunu yaşadıklarını belirten Silah İhtisas OSB´nin ilk müteşebbisi  Dikmen Savunma Sanayi Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah  Dikmen, "Yolun başındayız ama inanıyorum ki kısa zaman içerisinde  Kırıkkale´de çok şeyler değişecek. Özellikle savunma sanayi konusunda ülkemiz için çok farklı bir yeri olacaktır.  Dikmen Savunma Sanayi olarak  Kırıkkale Silah İhtisas  Organize Sanayi Bölgesi´nde büyük bir üretim tesisi kurarak gençlerimize yeni iş istihdamı sağlayacağız. Bu gençlerimiz ile birlikte milli ürünlerimizi ülkemizin hizmetine sunacağız. Çalışma arkadaşlarımla beraber savunma sanayi ve ülke ekonomisine katkı sağlayıp Sanayi 4.0 ile yapacağımız projelerle devletimize ve Kırıkkalemize hizmet edeceğiz" şeklinde konuştu. Düzenlenen imza törenin müteşebbis heyetinin üyeleri olan  Kırıkkale Belediye Başkanı  Mehmet Saygılı ile  Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı da katıldı.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false