Anahtar Kelimeler: Otobüsleri denetliyorlar

Otobüsleri denetliyorlar!

Otobüsleri denetliyorlar!

Otobüsleri denetliyorlar!

 

Yolcu gibi biniyorlar!

 

Kırşehir Emniyet Müdürlüğüne bağlı sivil ekipler, yolcu gibi bindikleri otobüslerde şehirler arası seyahat yaparak otobüs şoförlerini denetliyor.

 

DENETLEME YAPILIYOR

Kırşehir Emniyet Müdürlüğüne bağlı sivil ekipler, yolcu gibi bindikleri otobüslerde şehirler arası seyahat yaparak otobüs şoförlerini denetliyor. Yaklaşan  Kurban Bayramı öncesi tedbirlerini artıran  Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğünde görevli ekipler, bilet alarak sivil kıyafetlerle şehirler arası terminalde otobüse biniyor.  Kırşehir´den  Kırıkkale,  Nevşehir,  Aksaray,  Ankara,  Kayseri,  Yozgat gibi çevre illere giden sivil memurlar, oradan da başka bir otobüse binerek  Kırşehir´e dönüyor. Yolculuk esnasında sürücüye görevi ve yapacağı denetim hakkında bilgi vermeyen personeller, sürücüler hakkında denetimlerini yapıyor.

 

KIRIKKALE-KIRŞEHİR YOLU

Kırıkkale´den  Kırşehir´e otobüsle gelen polis memuru Çetin Ardıç, otobüs yolculuğu tamamlandıktan sonra yolcular inmeden otobüstekilere bilgi verdiğini ve denetim yaptıklarını anlattı. Kırıkkale´den  Kırşehir otogarına kadar yolculuk yaptığını belirten Ardıç, "Sürücümüz trafik kurallarının tamamına uydu, kendisine teşekkür ediyoruz. Otobüsteki yolcularımıza toplu taşıma araçlarında kemer takmaları noktasında uyarı yaptık. Otobüs sürücüsü ve muavinin de yolculara emniyet kemeri konusunda her zaman uyarı yapması gerektiğini hatırlattık." dedi.

 

DENETLEME BİLGİSİ

Otobüs şoförü Volkan Sarul ise denetim yapıldığını bilmediklerini, polis memurunu yolculardan biri zannettiklerini aktararak, "Gerçekten teşekkür ediyoruz. Emniyet Müdürlüğünün yapmış olduğu bu denetimlerle kaza riski daha az olacaktır." ifadesini kullandı. Kırşehir  Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipler amiri Adem Temel ise sivil denetim yaparak sürücüleri kontrol ettiklerini bildirdi. Temel, "Personellerimiz, sürücülerin kural ihlali yapıp yapmadıkları, emniyet kemeri takıp takmadığı, çalışma saatlerine uyup uymadığı gibi konularda denetim yapıyor. Eğer hataları varsa en yakın polis noktasında durdurarak gerekli cezayı uyguluyoruz. Bu sayede de sürücülerin daha dikkatli olmasını sağlıyoruz. " diye konuştu. Temel, çalışmayla kara yollarında oluşabilecek olumsuzlukların ve kaza risklerinin daha da azaltılmasını hedeflediklerini kaydetti.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli