Anahtar Kelimeler: Otoyol süreci başlayacak

Otoyol süreci bu yıl başlayacak

Otoyol süreci bu yıl başlayacak

Otoyol süreci bu yıl başlayacak

Bakan müjde verdi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 43 ilin bağlantısı konumunda bulunan Kırıkkale´nin trafik sorununu çözecek otoyol hakkında açıklamalarda bulundu.

BAKAN´DAN AÇIKLAMA

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Başkent´in ulaştırma muhabirleriyle geleneksel hale gelen iftar yemeğinde bir araya geldi. Yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Arslan, son 14 yılda, ülkemizin erişilir ve ulaşılabilir olması adına biz tam 347 milyar lira yatırım yaptık" diyen Arslan, dünden bugüne yapılan yollara, ulaşımda, denizcilikte ve haberleşmede katı yapan herkese müteşekkir olduğunu dile getirdi.

HEDEF AÇIKLAMASI

Bakan Arslan ayrıca bu yıl içerisinde otoyolu hedefleri kapsamında Aydın-Denizli otoyolu, Mersin-Erdemli-Taşucu otoyolu ve Ankara-Kırıkkale-Delice otoyolu süreçlerinin de başlatılacağını, 12 tane toplam uzunluğu 36 kilometre olan tünel ihalesini de gerçekleştireceklerini söyledi. Arslan, "Ülkemizin en uzun tüneli olan Zigana tünelini de bu yıl başlatmıştık, temel atmasını yaptık, şuan çok ciddi bir ilerleme kat ettik. 14 buçuk kilometrelik tünelde 5 kilometre kat ettik. İstanbul´da hem raylı sisteme hem de otomobil taşımasına hizmet edecek 3 katlı tünelin de sondaj ve etütlerinin yapılmasına ilişkin çalışmalar başladı? dedi.

BİLGİLER VERİLDİ

Bakan Arslan haberleşme alanındaki faaliyetlere ilişkin siber güvenlik yasa tasarısının hazırlandığını, Siber Yıldız çalışmasının da devam ettiğini ayrıca 4.5 G´de çok önemli mesafeler kaydettiklerini, bu kapsamında bin 472 yerleşim yerine 4.5 G götürecek hizmet çalışmasını da gerçekleştireceklerini söyledi. Arslan, "2020´de 5G´ye geçme çalışmaları da devam ediyor" dedi. 



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli