ÖZEL ÇIKAR AMACI TAŞIYAN BİR HABER

ÖZEL ÇIKAR AMACI TAŞIYAN BİR HABER

ÖZEL ÇIKAR AMACI TAŞIYAN BİR HABER

Aydın´dan o habere açıklama

Bir yerel gazetede hakkında çıkan haberlere yazılı basın bildirisiyle cevap veren Kırıkkale il özel İdaresi Genel Sekreter Atanur Aydın FETÖcü iddialarını yalanladı. Haberin gerçeği yansıtmadığını savunan Aydın ?Özel çıkar amacı taşıyan kişi ya da kişilerin iftira ve ithamları karşısında yılmayacağım. Şahsım ile ilgili düzmece ve masa başı haber? diye konuştu.

HİÇBİR CEMAATE BOYUN EĞMEDİM

Kırıkkale il özel İdaresi Genel Sekreter Atanur Aydın yaptığı yazılı açıklamada ?İlimizde yayın yapan yerel bir günlük siyasi gazetenin 15.08.2016 tarih ve 1159.sayısında ?Dünya İmamı Kırıkkale´den Çıktı´ başlıklı sosyal medya haberlerinde ismi geçen Necdet İçel ile bağlantım olduğu algısı oluşturulacak şekilde yayın yapılmıştır. Yapılan bu yayın gerçeklikle bağlantılı olmayan, tamamen kurguya dayalı, düzmece, şahsıma ve makamıma saldırı amacı taşıyan, hukuka ve hakkaniyete aykırı bir yayındır. Şöyle ki; Her şeyden önce  ben milletine, bayrağına, vatanına ve devletine bağlı 30 yılı aşkın süredir bu bağlılık ile kamuda görev yapan bir kişiyim. Gerek Kırıkkale´den önce gerek Kırıkkale´de görev yaptığım süre boyunca daima hukukun kurallarına, hakkaniyete ve adalete bağlı kaldım. Kendimi bağlı hissettiğim bu değerler dışında hiçbir makama, oluşuma, yapıya, topluluğa, cemaate ve cemiyete boyun eğmedim.

VİCDANSIZCA YAPILAN BİR İFTİRADIR

?Haberde ismi geçen Necdet İçel isimli şahsı ne öncesinde ne sonrasında tanımam, bilmem. Adı geçen şahıs ve ülkenin ve milletin bekasına kasteden terörist yapı ile geçmişte ve halen hiçbir üyeliğim, mensubiyetim, iltisakım veya irtibatım olmamıştır. Haberin veriliş şekli, atılan başlık, kullanılan resimler ile kaynağı dikkate alındığında adı geçen gazetenin Anayasa ve Kanunların kendisine tanıdığı hak ve yükümlülüklere aykırı bir icraat içinde olduğu açıktır. Haber bu şekliyle doğrudan ferdi ve kurumsal kimliğimi, manevi şahsiyetimi, kamuoyu itibarımı, devlete ve millete olan hizmet geçmişimi özel kasıtla yıpratmaya yöneliktir. Her şeyden önemlisi hilafı hakikat olmakla açık, acımasız ve vicdansızca yapılan bir iftiradır?.

ÇAMUR AT, TUTMAZSA İZİ KALIR

?Haberin yer aldığı gazete ve yasal sorumluları ülke gündeminin hassas olduğu bir husus ile şahsımı irtibatlandırmakla Acar Gazetecilik, Cesur Kalem, Gözü kara Muharrir, Özgür Yayıncılık yaptığını sanmaktadır. Ancak bilinen odur ki söz konusu gazete, gazetecilik sorumluluğundan, kamuoyuna karşı gösterilmesi gereken saygıdan, kişi hak ve hürriyetlerinin sınırından, hakkaniyet ve vicdan ilkelerinden bihaberdirler. Yapılan yayın ve başvurulan üslup kamu yararı ilkesinden uzak olup ?vur dinle?,?çamur at, tutmazsa izi kalır? amacına yöneliktir. Bu şekliyle gazete ve sorumluları basın, ahlak ve ilkelerinden yoksun, eli kalemli, medya terörünün tipik örneğini ortaya koymuşlardır? ifadesini kullandı.

HUKUKİ YOLLARI KULLANACAĞIM

Aydın ?Veciz bir atasözünde belirtildiği gibi İştir kişinin ayinesi, lafa bakılmaz. Bu anlamda 30 yıldır yaptığım işleri takdirlerinize sunuyorum. Elbette yapılanlar ve bundan sonra yapılması gerekenler benim asli vazifemdir. Vazifemin ifası ile övünecek değilim. Ancak yine atalarımızın deyimi ile Marifet iltifata tabidir. Siz değerli Kırıkkalelilerin iltifatı sayesinde bunca zamandır hizmetinizde kalmayı başardım. Benim övünç duyduğum husus değerli halkımızın iltifatına mazhar olmaktır. Saygı değer kamuoyu şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da devletim görev verdiği sürece, milletime hizmet etmeye devam edeceğimi, ömrümün önemli bir kısmını harcadığım kamu hizmeti yolunda bu ve benzeri asılsız, vicdansız, hakkaniyetten yoksun, özel çıkar amacı taşıyan kişi ya da kişilerin iftira ve ithamları karşısında yılmayacağımı, şahsım ile ilgili düzmece ve masa başı haber nedeniyle maruz kaldığım ve kalacağım, maddi ve manevi tahribatın telafisi için sorumlulara karşı mevzuatın öngördüğü tüm hukuki yolları kullanacağım? dedi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false