Anahtar Kelimeler: Öztürk Meclis konuştu

Öztürk Meclis´te konuştu

Öztürk Meclis´te konuştu

Öztürk Meclis´te konuştu

Gelişmeleri anlattı

Ak parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk Bütçe görüşmeleri kapsamında TBMM´de söz alarak Orman ve su işleri bakanlığı Bütçesi hakkında konuşma yaptı. Özturk yaptığı konuşmada,"Biz bir ölür, bin diriliriz" ifadelerini kullandı.

MECLİS´TE AÇIKLAMA YAPTI

Bütçe görüşmeleri kapsamında AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk konuşma yaptı. Özturk konuşmasına ülkemize yönelik birlik ve beraberliğimize zarar vermek adına yapılan hain ve alçakça saldırıyı kınayarak başladı. Öztürk, "Bu saldırıda şehit olan polis ve vatandaşlarımıza Allah´tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu ve bundan önce yapılan bütün saldırılarla ülkemizi bölmeye çalışan ihanet şebekeleri unutmasınlar ki yüce Türk milleti ve devletimiz tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet bilinciyle bu bölücülüğe izin ve fırsat vermeyecektir. Dünya devletlerinin birçoğu ülkemizde olan terör saldırılarına karşı duyarsız kaldıkları gibi dünyada olan haksızlıklara da göz yummaktadırlar. Halep´te, Arakan´da sivil ve çocuklara karşı yapılan bir insanlık dramıdır. Kabullenilebilir ve sineye çekilebilir bir tarafı yoktur. Bu yaşananları kınıyorum. Müslümanların gücünden korkan ve büyümesine engel olmaya çalışan tüm ülkeleri de lanetliyorum. Unutmasınlar ki Türk´ün gücünü bitirmek mümkün değildir. Biz bir ölür, bin diriliriz."dedi.

AK PARTİ ÇALIŞMALARI

Öztürk yaptığı konuşmada, "Ben dün Kırıkkale´de terörü telin ve polisimize destek yürüyüşüne katıldım. Orada özellikle Belediye Başkanımız, Valimiz, sivil toplum örgütlerimizin yanında Cumhuriyet Halk Partimizin Kırıkkale teşkilatı, Milliyetçi Hareket Partimizin Kırıkkale teşkilatı ve Saadet Partimizin Kırıkkale teşkilatı amasız, fakatsız bu terörü telin mitingine destek verdiler. Hepinize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Evet, konumuz bütçe. Orman ve Su İşleri Bakanlığımızla ülke genelinde son on dört yılda 145 milyar lira yatırım yaparak birçok projeyi hayata geçirdik. Su yönetimi ve su kaynaklarının geliştirilmesi alanında yatırımlara bakacak olursak AK PARTİ döneminde Devlet Su İşleri tarafından inşa edilen 408´i baraj olmak üzere 6.298 tesis hizmete sunuldu. 249 metre gövde yüksekliğiyle Türkiye´nin en yüksek barajı olan Artvin Deriner Barajı´nı bitirdik. Şimdi de 270 metre gövde yüksekliğiyle, Türkiye´nin en yüksek, dünyanınsa üçüncü yüksek barajı olan Artvin Yusufeli Barajı´nı Çoruh Nehri üzerinden inşa ediyoruz. 218 metre yüksekliğindeki Ermenek Barajı´nı, Ege´nin 140 yıllık hayali Çine Adnan Menderes Barajı´nı, Ege´nin en büyük barajı Dalaman Akköprü Barajı´nı hizmete alarak ülke ekonomisine kazandırdık. Yine, inşaatı devam eden Diyarbakır´ın Silvan Barajı, en büyük sulama maksatlı barajlardan biri olarak Atatürk Barajı´ndan sonra en fazla sulaması hedeflenen baraj olacaktır" diye konuştu.

KIRIKKALE ÇALIŞMALARI

Ülkemizin 85 milyon dekar olan ekonomik sulanabilir arazilerinin yüzde 75´i yani 64 milyon dekarını sulayabilir hâle geldiğini söyleyen Öztürk, " 2019 yılına kadar 11 milyon dekar araziyi daha sulamaya açarak, böylece sulanabilir arazilerimizin 76 milyon dekarını yani yüzde 89´unu sulamaya açmış olacağız. Son yıllarda, sulamaya açtığımız alanların artmasıyla dünyada tarım alanında 7´nci sıraya yükseldik. İçme suyu temini alanındaysa 81 vilayetimiz için içme suyu eylem planları hazırladık. Böylece, şehirlerimizin 2040, 2050 hatta 2071 yıllarını dahi planladık. İşletmeye aldığımız 175 adet içme suyu projesiyle 41 milyon vatandaşımıza içme suyu temin ediyoruz. Melen Projesi ve bunların yanında Yeşilay projeleri, İstanbul projeleri, hepsini söyleyeceğim ama Sayın Başkanımızın hoşgörüsüne sığınarak. Geçen sefer de tam Kırıkkale´ye hizmetlere geldim, süre bitti dedim ama bu sefer süreyi biraz tedarikli kullanacağım, onun için sıkıntı vermek istemiyorum. İzmir´in içme suyu problemini çözmek için Gördes Barajı´nı ve isale hattını da inşa ederek, böylelikle İzmir´in içme suyu problemini de 2040 yılına kadar çözmüş bulunmaktayız.

AYIRT ETMİYORUZ

Ankara´nın 2050 yılına kadar içme suyu problemini çözecek ve ülkemizin en uzun tüneli olan Gerede Projesi´nin yüzde 83´ünü bitireceğiz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti içme suyu temini için asrın projesini hayata geçirdik elhamdülillah? şeklinde konuştu.  Kırıkkale´de yapılan çalışmalar hakkında da konuşan Öztürk, "Buradan hemen Kırıkkale´ye geçeyim, Başkanımızın hoşgörüsüne sığınarak. Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum. Kırıkkale´mizde de bazı yatırımları sayacak olursak 4 baraj, 1 gölet inşa edildi; bunlar, Sulakyurt Barajı, Keskin Ceritmüminli Barajı, Balışeyh Akçakavak Barajı ve Hasandede Barajı. Keskin Büyükceceli Barajı´nın temeli ise Sayın Bakanımız tarafından 8 Eylül 2016 tarihinde atıldı? dedi. Özturk, "Bizim, Kırıkkale´de tek muhalefet partisi belediyesi Sulakyurt. Samimi söylüyorum -Sulakyurt Belediye Başkanına sorabilirsiniz- AK PARTİ´li belediyelerden hiç ayırt etmeden ona da 3 milletvekili olarak destek veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Biz, milletvekili olduktan sonra... Şunu söylüyorum: Biz AK PARTİ´nin milletvekiliyiz ama Kırıkkale´nin milletvekiliyiz, Türkiye´nin milletvekiliyiz. Bundan emin olun, İsmail Belediye Başkanımız da bizim kardeşimiz, desteklerimize devam edeceğiz? dedi. Öztürk, ayrıca, "Yine aynı tarihte Yahşihan, Mahmatlı, Şahlı göletinin de açılışı yapıldı. 13.700 dekar arazi sulamaya açıldı ve çiftçilerimize yıllık 8 milyon lira zirai gelir kazancı sağlandı. 21 derenin ıslahı tamamlandı, 33 milyon fidan toprakla buluşturuldu. Kırıkkale şehir ormanı tesis edildi" dedi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli