Anahtar Kelimeler: Öztürk ziyaret etti

Öztürk ziyaret etti

Öztürk ziyaret etti

Öztürk ziyaret etti

Gazilere anlamlı ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk 19 Eylül Gaziler Günü ile ilgili konuştu. MHP´li Öztürk; ?Sakarya Meydan Savaşı´nın hitamında; 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk´e ?Gazi? unvanı verilişinin yıldönümü, ?Gaziler Haftası´ olarak kutlanmaktadır.Gösterilen üstün cesaret ve örnek alınacak vatan sevgisiyle kazanılan gazilik unvanı, milletimizin bağımsız ve hür yaşamasının bir gereği olarak nesilden nesile geçen manevi bir değerdir´´dedi.

ZİYARETTE BULUNDU

Öztürk, "Aziz milletimiz, tarihin her döneminde istiklal ve istikbalinin muhafazası için hiçbir fedakârlıktan kaçınmamış, bağrından çıkardığı şehit ve gazilerle kutlu varlığını bu zamana kadar devam ettirebilmiştir.Vatanımızın birliğini korumak, dirliğini sağlamak ve esenliğini devam ettirmek amacıyla; canlarından vazgeçmeye niyetlenmiş kahraman gazilerimizin ortaya koyduğu göz kamaştırıcı fedakârlıkların, her fırsatta hatırlanması ve hatırlatılması milli bir sorumluluk olarak görülmelidir.Dünle bugün arasında kurulabilecek kopmaz maddi ve manevi bağın, geleceğe vereceği güç, ancak şehit ve gazilerimizin kıymetinin bilinmesiyle sağlanabilecektir.Bu anlamlı gün aynı zamanda; gazilik onuruna, vatanın selameti için gösterdikleri mücadele sonucunda ulaşan evlatlarımıza bir vefa ve şükran borcu olarak da görülmelidir. 

GAZİLİK AÇIKLAMASI

İhanet odakları karşısında ördükleri manevi engelle, hain emellerin, şehit kanlarıyla sulanmış topraklarımıza uzanmasına müsaade edilmeyeceğinin bir kanıtı olan kahraman gazilerimiz, tarihe geçen isimleriyle milletimizin şaşmaz hafızasından asla silinmeyecektir.Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden muhterem gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Dün olduğu gibi bugünde, aziz vatanımızı parçalamaya, bağımsızlığımızı yok etmeye niyeti olanlara karşı yüksek bir milli şuurla mücadele etmiş ve halen hayatta olan bütün gazilerimizin Gaziler Günü´nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.? diyerek, Milliyetçi Hareket Partisi´nin Seçim Beyannamesi´nde yer alan gazilerimiz ve yakınları ile ilgili vaatleri kapsayan kanun teklifi çalışmalarında sona gelindiğini duyurdu" dedi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false