Anahtar Kelimeler: Pazar gerçekten yakıyor

Pazar gerçekten cep yakıyor!

Pazar gerçekten cep yakıyor!

Pazar gerçekten cep yakıyor!

Fiyatlar aldı başını gitti!

Kırıkkale´nin en büyük pazarı olarak bilinen Kapalı Cumartesi Pazarında üreticiler fiyatların normal olduğunu dile getirirken tüketiciler ise her geçen gün artan fiyatlardan şikâyetçi. Bu hafta pazarda en pahalı ürünler sivribiberle sarımsak olurken en ucuzu ürünler ise taneyle satılan kavun ve karpuz oldu.

HERKES KENDİNCE HAKLI

Semt pazarında sabahın erken saatlerinden itibaren pazar esnafının yanı sıra, köylerden gelen üreticiler, sebze ve meyveleri sergileyerek alıcı beklerken üreticiler, ?Her şey ekmek parası için. Bin bir uğraşla yetiştirdiğimiz meyve ve sebzeleri satmak için pazara koşuyoruz. Akşama kadar ne satarsak kâr hesabı tüketicilere satıyoruz? diyorlar. Tüketiciler ise, ?Hayat şartları ortada. Geçmişte pazarda harcadığımız parayla iki pazar çantasını dolduruyorduk. Şu anda ise ancak bir pazar çantasını güçlükle doldurabiliyoruz. Kim ne derse desin hayat pahalı? diye konuşuyorlar.

PAZARDA FİYATLAR YÜKSEK

Öte yandan bu hafta Kapalı Cumartesi Pazarında en pahalı ürünler 8 TL ile sivribiber ve sarımsak olurken, en ucuz ürünler de tanesi 1 liradan satılan kavun ve karpuz oldu. Bu haftanın Pazar borsası şöyle gerçekleşti: Muz 7 TL;  Yeşil Fasulye, Lahana, Ispanak 5 TL; Domates, Dolma Biber 5 TL; Patates, Kuru Soğan, Patlıcan, Nar 3 TL; Elma, Üzüm, Ayva, Armut 2,5 TL.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli