Anahtar Kelimeler: Personele manevi destek

Personele manevi destek

Personele manevi destek

Personele manevi destek

Seminer düzenlendi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Destek Merkezi, Engelsiz Yaşam Merkezi, Kadın Konuk Evi ve çocuk evlerinde dini rehberlik ve manevi destek hizmetlerinde görev alacak personele yönelik hizmet verimliliğini artırmak amacıyla 3 gün süreyle seminer tertip edildi.

SEMİNER DÜZENLENDİ

Seminere İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden İl Müdürü Hatice Uğurlu, Psikolog Burçin Tonga, Psikolog Derya Deniz ile Kur´an Kursu Öğreticileri ve Din Görevlileri katıldı. Seminer ile ilgili konuşma yapan İl Müftüsü Şahin Yıldırım, İl Müftülüğü olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetlere bağlı Çocuk Destek Merkezi, Engelsiz Yaşam Merkezi, Kadın Konuk Evi ve çocuk evlerinde kalan çocuklara ve gençlere yönelik yapılacak manevi rehberliği önemsediklerini bu yüzden de görev alacak personelin alt yapısının geliştirilmesi gerektiği düşüncesi ile bu seminerlerin planlandığını belirterek, seminerin planlanması ve uygulanmasında katkısı olanlara ve katılımcılara teşekkür etti.

YÖNTEMLER ANLATILDI

Seminerin ilk gününde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden İl Müdürü Hatice Uğurlu ile Psikolog Burçin Tonga ve Psikolog Derya Deniz tarafından,  Dini Rehberlik yapılacak birimler hakkında Din Görevlileri ve Kur´an Kursu Öğreticileri bilgilendirildi. Bu kapsamda İl Müdürü Hatice UĞURLU Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün hizmetleri hakkında genel bilgiler verdi. Hedef kitlenin topluma kazandırılabilmesi için iki kurumun koordineli bir çalışma içerisinde olmasının çok önemli olduğunu ifade etti. Psikologlar tarafından da birimlerdeki çocukların ve gençlerin gelişim dönemleri ve ailelerinden ayrı bir hayat yaşamalarından kaynaklanan özel psikolojik durumları ile birlikte hedef kitle ile sağlıklı iletişim kurulabilmesi için uygulanması gereken yöntemler hakkında bilgiler verildi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false