Anahtar Kelimeler: Piyasalara genel bakış

Piyasalara genel bakış

Piyasalara genel bakış

Piyasalara genel bakış

Sektörler değerlendirildi

A1 Capital ve Ticaret Sanayi Odası tarafından 2016 yılı için ´Piyasalara Genel Bakış´ adı altında seminer düzenlendi. Seminerde A1 Capitel araştırma direktörü Belgin Maviş ile A1 Capital analisti Engin Deniz Avcı iş adamlarına yönelik piyasa ve sektörler hakkında bilgi verdiler.

EKONOMİ KONUSUNDA BİLGİ

İlimizde faaliyet gösteren ve ticaretle uğraşarak ekonomiye katkı sağlayan iş adamlarına yönelik A1 Capital ve Ticaret Sanayi Odası tarafından 2016 yılı için ´Piyasalara Genel Bakış´ adı altında seminer düzenlendi. TSO konferans salonunda gerçekleştirilen eğitim seminerinde A1 Capitel araştırma direktörü Belgin Maviş ile A1 Capital analisti Engin Deniz Avcı ekonomi hakkında genel bilgi verdi. Seminere A1 Capital Genel Müdürü Tamer Akbal, A1 Capital Kırıkkale Şube Müdürü Hacı Demir, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.

NEREYE KADAR DESTEKLEYECEK

Her geçen gün kendini geliştiren bir finans sektörü olduğunu vurgulayan Beligin Maviş, ?2016 yılına baktığımızda dünya yavaş yavaş merkez bankalarının üzerindeki yükü alacak ve parasal genişlemelerle bir noktaya gelinemeyeceğini fark edecek. Çünkü hiçbiri bir Amerika değil. Japonya hala devam ediyor ve resesyonda. Bununla birlikte Avrupa ilk emarelerini alıyor ama Almanya´yı nereye kadar destekleyecek. Mesela içerideki ülkelere yaptığı yardım dilimlerinde oynadı. İtalya´ya 10 veriyorsa 8´e düşürdü? dedi.

SON DÖNEMDEKİ DURUMLAR

Maviş, ?Yunanistan´a 5 veriyorsa 3´e düşürdü. Peki, o farklar ne oldu. Almanya´yı besledi. Bir bakıyoruz Almanya´nın verileri süper geliyor. Çünkü desteklemek durumunda.  Burada bir parantez açmak istiyorum. 1954 yılında Yunanistan´ın Almanya´nın borçlarını sildiğini kaç kişi biliyordur acaba. Ama Almanya Yunanistan´ın borçlarını silmedi. Bu son dönemde öğrendiğim en ilginç bilgiydi. Biz bu yıl neyi konuşacağız? Petrol fiyatlarının 30 dolarlara kadar inmesini. Bir raporda hesaplama yapmışlar, petrol 26 dolara düşerse Türkiye´nin cari açığı sıfırlanıyor? ifadesinde bulundu.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli