PODİUM AVM OTOPARKINA KURULAN ÇADIR TİYATROSUNA İZİN VERİLMEDİ!

PODİUM AVM OTOPARKINA KURULAN ÇADIR TİYATROSUNA İZİN VERİLMEDİ!

PODİUM AVM OTOPARKINA KURULAN ÇADIR TİYATROSUNA İZİN VERİLMEDİ!

Çadır tiyatrosuna tepki!

Podium´un otoparkındaki standlar kaldırıldı

Esnafların ve yerel basının hassas davranarak Cumhuriyet Meydanı´nda kısa bir süre önce kurulan ve çadır tiyatrosunu andıran fuara gösterdiği tepki henüz dinmemişken, bu kez de Podium AVM´nin açık otoparkına çadırlar kurulmuş durumda. Ancak çadırlar, TSO Meclis Başkanı Ömer Akçelik ve Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur tarafından kaldırıldı.

PODİUM OTOPARKINA AÇTILAR!

Kırıkkale´de birkaç hafta önce Cumhuriyet Meydanı´nda Hamsi Şenliği adı altında fuar açılmıştı. Kırıkkale´den hiçbir esnafın katılamadığı gibi ayrıca da mali açıdan kayıtsız satış yapılmıştı. Yöresel ürünler adı altında sanki Kırıkkale´de bulunmuyormuş gibi sucuk, peynir, kabak çekirdeği, zeytin, bal ve döner satışı yapılırken, esnaflar bu duruma tepki göstermişti. Gelen tepkiler üzerine fuar süresi kısa tutuldu ve standlar kaldırıldı. Ancak aynı fuarcıların bu kez Podium AVM´nin açık otoparkında Pazar günü daha büyük bir fuar alanı oluşturdukları ve stand açtıkları görüldü.

AKÇELİK STAND ALANINA GİTTİ

Durumdan haberdar olan TSO Meclis Başkanı Ömer Akçelik derhal harekete geçerek bizzat fuar alanına gitti ve standları görüntüledi. Görevlilerden açılan standlar konusunda bilgi alan Akçelik, standlar için ne bir oda başkanlığına ne de herhangi bir Belediye´ye müracaat bulunmadığını öğrendi. Akçelik, Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur ile temasa geçerek fuarın hem kayıtsız ve hem de hiçbir izin alınmadan açıldığını bildirdi. Bunun üzerine Yahşihan Belediyesi Zabıta ekipleri gelerek fuar alanı diye açılan otoparkın giriş ve çıkışlarını kırmızı şeritle kapattı. Fuarın kaldırılması için çalışma başlatıldı.

AKÇELİK TEPKİ GÖSTERDİ

Ticaret Odası Meclis Başkanı Ömer Akçelik, Kırıkkale ile alakası olmayan esnaflardan oluşan çadırlara tepki gösterdi ve kaldırılması gerektiğini söyledi. Akçelik, bu tür bir uygulamanın esnaflık adına doğru olmadığını da belirtti. Akçelik, ?Biz esnaf, sanayici ve iş idamlarımızın temsilcisiyiz. Şehrimizde elbette fuar açılmasını isteriz. Ama bu organizasyon bir fuar değil. Bu, şehirden şehre göçerek esnaflara zarar veren bir satış ve pazarlama uygulaması. Buna müsaade etmemiz mümkün değil. Bizim en öncelikli amacımız yerel esnaf, tüccar, sanayici ve iş adamlarımızı gözetmektir. Buna burada kimse izin vermemiş, kaçak açılmış. Burası bir AVM otoparkı. Bu otoparkı bu çirkin uygulama için kullandıran işletmeyi de kınıyoruz? dedi.

SUNGUR TALİMAT VERDİ

Yahşihan Belediyesi´nden habersiz kurulduğu öğrenilen çadırların kaldırılması için de Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur talimat verdi. İlgililer hem yerel esnafı korumak ve hem de bu tür "çadır tiyatroları"nı andıran, mali açıdan kayıtsız çalışmalara izin vermemek için girişimleri başlattılar. Ömer Akçelik´in bilgilendirmesi ile Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur talimat verdi ve Zabıta ekipleri otopark alanına gelerek, giriş ve çıkışları kırmızı şeritle kapattılar. Alanda bulunan stand sahiplerine de alanı derhal boşaltmaları istendi. 



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı