Anahtar Kelimeler: Protokol imzalandı

Protokol imzalandı

Protokol imzalandı

Protokol imzalandı

Mesleği eğitim verilecek

Kırıkkale´de düzenlenen toplantıda Mesleki Eğitim Beceri Geliştirme Protokolü imzalandı.

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

Kırıkkale´de düzenlenen toplantıda Mesleki Eğitim Beceri Geliştirme Protokolü imzalandı. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda konuşan İl Müdürü Yasin Tekin, bugün hem 2018 yılında uygulanan istihdam teşvikleri ile 2018 yılı kurs ve program uygulamalarını anlatmak, hem de Mesleki Eğitim Beceri Geliştirme Protokolü´nü imzalamak için toplandıklarını söyledi.

AÇIKLAMA YAPILDI

Tekin, şöyle konuştu: "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde hazırlanan istihdam seferberliği teşviklerinin yaygınlaştırılması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bakanlığımızın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile imzaladığı Mesleki Eğitim Beceri Geliştirme Protokolü kapsamında iki yıl boyunca mesleki eğitim kurslarımızda teorik ve pratik eğitimi bir arada uygulayacağız. İşverenlerimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü yine işverenlerimizin talepleri doğrultusunda oluşturacağımız eğitim programı ile yetiştireceğiz. Bu kapsamda, 160 fiili geçmeyecek şekilde en fazla 8 ay süreyle düzenlenecek mesleki eğitim kurslarımıza katılan vatandaşlarımıza günlük 61,65 lira cep harçlığı ödeyeceğiz. Ayrıca vatandaşlarımızın iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primlerini de karşılayacağız."

BİLGİ VERİLDİ

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı da oda olarak 2017 ve 2018 yılında Milli İstihdam Seferberliği´ne ciddi anlamda destek verdiklerini belirterek, "Bu desteğimiz önümüzdeki süreçte de devam edecek. Ülkemiz ekonomik anlamda bir saldırıya maruz kalmış durumda. Bunu kısa sürede atlatıp kaldığımız yerden devam edeceğiz." diye konuştu.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin´in slayt eşliğinde 2018 yılında uygulanan istihdam teşvikleri ile 2018 yılı kurs ve program uygulamalarını anlatmasının ardından İŞKUR, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası arasında Mesleki Eğitim Beceri Geliştirme Protokolü imzalandı.



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli