Anahtar Kelimeler: Sadaka istemiyoruz

?Sadaka istemiyoruz!?

?Sadaka istemiyoruz!?

?Sadaka istemiyoruz!?

 

Eğitimcilerden sert tepki!

Kırıkkale Eğitim Sendikasına bağlı bazı öğretmenler Cumhuriyet meydanında maaş bordrolarını yaktılar. Eğitimciler insanca yaşamak istediklerini söylerken, sadaka istemediklerini haklarını istediklerini söylediler.

BAŞKA İŞE YARAMIYOR

Grup adına konuşmasını gerçekleştiren Eğitim Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Şahin ?Bugün 2,7 milyonu kamu emekçisi, 2 milyonu kamu emeklisi olmak üzere yaklaşık 5 milyon, ailelerini de kattığımızda 20 milyon insanımızı yakından ilgilendiren maaş günü. Ellerimizde yoksulluğun, açlığın ve sömürünün belgesi olan bordrolarımızla alanlardayız. Bu bordrolar yıllardır biriken, her geçen gün daha da ağırlaşan ekonomik ve sosyal sorunlarımızın belgesidir.Bu bordrolar aynı zamanda yandaş konfederasyonun hükümetle imzaladığı satış sözleşmesinin ibretlik vesikalarıdır. Yalanların, demogojilerin, aldatma hesaplarının açığa çıktığı, gerçeğin yüzlerine çarptığı somut belgedir.Çarşıyı pazarı zam alevlerinin sardığı, işsizliğin yükseldiği, ekonomik dengelerin derinden sarsıldığı, dövizin uçtuğu, temel giderlerimize uçuk zamların yapıldığı böylesi dönemde çizilen pembe tablolar, yalan söylemler öfkemizi artırmaktan başka işe yaramıyor? şeklinde konuştu.

BUNLAR AKP´NİN ESERİ

Şahin ?Yandaş sendika tarafından imzalanan satış sözleşmesi insanca yaşama isteğimizi karşılamak yerine yoksulluğumuzu daha da derinleştirmekte, şimdiden krizin faturasının bizlere yükleneceğinin habercisi olmakta. Toplu sözleşme adıyla kurulan tezgah sadece çalışan kamu emekçilerinin değil, emeklilerin de ekonomik açıdan sefaletlerinin belgesi olarak ortada durmaktadır. 2016 TİS görüşmeleri kamu emekçilerinin, emeklilerin sosyal, ekonomik, demokratik ve özlük haklarına ilişkin hiçbir ilerleme kaydedilmeden sonlandırılmış, milyonlarca kamu emekçisinin hak ve çıkarları karanlık dehlizlerde haraç mezat satılmıştır.Yandaş sendika 2016 yılı için % 6+5 gibi komik bir zammın altına imza atmıştır. Oysa halkın gerçek enflasyonu % 20´ yi çoktan aşmış, çarşıyı, pazarı, marketi pahalılığın ve zammın ateşi sarmıştır. TÜİK´ in hükümet baskısıyla oluşturduğu enflasyon sepeti sırça saraylarda rakam oyunlarıyla hazırlanan yalanlar manzumesidir. Alım gücümüz her gün biraz daha gerilemektedir. Milyonlar ekmeğini büyütmenin, sofraya bir öğün eklemenin sıkıntısını yaşarken zenginin daha zengin, yoksulun daha da yoksul olması politikaları AKP´nin eseridir? diye konuştu.

GERİ DURMAYACAĞIZ

Şahin ?Tarihe kara bir leke olarak geçen satış sözleşmesi ile kamu emekçilerinin ve emeklilerin 2016 yılı maaşlarının insanca yaşanacak bir düzeyde olmadığı, onları giderek daha da yoksullaştırdığı bu bordrolarla alenileşmiştir. Emekçilerin tüm birikimleri har vurup harman gibi savurulmakta, düzen bir avuç sermayedarın değirmeninde su taşımaktadır. Yoksulluk kaderimiz olamaz. Emeğimiz ve alın terimiz her yıl olduğu gibi bu yıl da gasp edilmiştir. Yakacağımız bordrolar bilinsin ki öfkemizi büyütmenin, mücadele kararlığımızı yükseltmenin aydınlığıdır. AKP, yandaş sendika aracılığıyla bir yandan maaşlarımıza ve sosyal haklarımıza göz dikerken, bir yandan da 657 sayılı yasada yapmayı planladığı değişikliklerle iş güvencemizi de elimizden almak istemektedir. İş güvencemize dokundurtmayacağız! Yandaş ve sessiz konfederasyonlarının desteklerine rağmen haklarımızı, kazandıklarımızı korumaktan geri durmayacağız.´´

SAHİP ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Şahin ?Her yanı dökülen, yolsuzluk ve sömürü düzenine karşı; eşitlik, özgürlük, barış, adalet ve insanca bir yaşam taleplerimizle işyerlerinde, sokaklarda, hayatın her alanında tüm baskılara ve zorbalıklara rağmen inadına yükseltmeye devam edeceğiz. Bizler insanca yaşayacak bir ücret talep ediyoruz. Temel ücret üzerinden kamu emekçilerini mali, sosyal ve demokratik tüm taleplerinin ele alındığı gerçek bir toplu sözleşme zamanı ancak bizlerin fiili meşru birleşik mücadelesiyle mümkündür. Tüm kamu emekçilerinin bu mücadelede yer almaya, adına sendika bile demenin gerçekte bir karşılığının olmadığı yandaşlardan hesap sormaya ve geleceklerine sahip çıkmaya çağırıyoruz? dedi.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false